Casa Memoriala Ciprian Porumbescu

casa memoriala case memoriale ciprian porumbescu muzee

 

Casa Memoriala Ciprian Porumbescu

Casa Memoriala Ciprian Porumbescu este parte componenta a Complexului Muzeistic Ciprian Porumbescu Stupca, complex dedicat in intregime marelui compozitor al Bucovinei.

Album foto Casa Memoriala “Ciprian Porumbescu”

Harta zonala Casa Memoriala “Ciprian Porumbescu”

Descriere Casa Memoriala “Ciprian Porumbescu”

Anul 1953 este anul in care complexul a fost inaugurat. Acesta a fost adapostit in anexa originala a fost case parohiale din Stupca. Aici si-a dus traiul familia preotului Iraclie Porumbescu in perioada cuprinsa intr 1865 si 1883.

Aici a fost recunstruit mediul in care a trait marele intemeietor al muzicii romanesti, Ciprian Porumbescu. Au fost adunate si expuse obiecte ce apartineau familiei, alaturi de alte exponate autentice, printre care pianul Marioarei Ratiu-Porumbescu.

S-a construit astfel o imagine asupra personalitatii compozitorului si asupra felului in care acesta isi ducea traiul de zi cu zi.

In apropiere de casa memoriala se gaseste un fost conac boieresc, cu arhitectura din secolul al XVII lea, in interiorul caruia a fost realizat Muzeul Memorial Ciprian Porumbescu, monument inaugurat in anul 1971.

Intreaga expozitie a reusit sa reconstituie cu succes activitatea muzicianului prin prezentarea diverselor obiecte, partituri si scrisori, pe langa alte fotografii si numeroase copii ale documentelor. Astfel, s-a conturat personalitatea marelui compozitor.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>