Casa Ivascu – Piatra Neamt

casa monument arhitectural monument istoric obiective diverse obiective turistice judetul neamt

 

Casa Ivascu

Casa Ivascu este o cladire monument istoric ce pastreaza toate atributele specific urbanisticii secolului trecut, fiind situata pe strada Alexandru cel Bun din centrul orasului Piatra Neamt, judetul Neamt, Moldova, aflat in apropierea Ansamblului Curtea Domneasca construit in epoca domnitorului Stefan cel Mare.

Album foto Casa Ivascu

Harta zonala Casa Ivascu – Piatra Neamt

Descriere Casa Ivascu

Casa Ivascu a fost construita in secolul al XIX-lea, fiind realizata din barne fasonate peste care au fost aplicate ulterior straturi successive de tencuiala, puse pe o temelie inalta din piatra de rau, element important in estetica fatadei.

Cladirea este asimetrica, fragmentata de un pridvor deschis sustinut de cinci coloane de lemn, pridvor ce apare ca o dezvoltare sudica a cerdacului cu arcaturi in acolada aflate pe toata lungimea fatadei. Sub pridvor se afla o deschidere in arc ce reprezinta intrarea in beci, asemeni unor porti de cetate, ce ofera cladirii o nota pitoreasca.

Deoarece aceasta nu putea fi demolata, deoarece este monument istoric, aceasta a fost consolidata si refacuta in stilul arhitectural modern pentru a se intregra in peisajul zonei.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Baza Hipica Virgil Barbuceanu, Casa Elena Cuza, Casa Teodor Varahil Moraru, Complexul Turistic de Agrement Peste Vale, Biblioteca Judeteana G. T. Kirileanu, Parcul Cozla, Muzeul Memorial Calistrat Hogas, Teatrul Tineretului, Muzeul de Istorie si Arheologie, Muzeul de Stiinte Naturale, Muzeul de Arta Neolitica Cucuteni, Partia Cozla si Telegondola din Piatra Neamt.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>