Cascada Geoagiu Bai

atractii naturale cascada cascade geoagiu bai harta obiective turistice judetul hunedoara

 

Cascada Geoagiu Bai

Cascada Geoagiu Bai este una dintre cele mai cunoscute atractii naturale ale Statiunii Geoagiu Bai, o cautata destinatie de vacanta din zona judetului Hunedoara, situata la o distanta de aproximativ 18 km de Orastie si in jur de 45 km de Deva. Aceasta mai este cunoscuta si sub numele popular de Cascada Clocota, datorita Paraului Clocota, ale carui ape formeaza aceasta supeba cascada.

Album foto Cascada Geoagiu Bai

Harta zonala Cascada Geoagiu Bai

Descriere Cascada Geoagiu Bai

Desi nu este o cascada care sa impresioneze prin dimensiuni foarte mari, Cascada Geoagiu Bai atrage turistii prin frumusetea peisajului intalnit aici. Cascada este situata in partea de sud est a statiunii, in apropierea centrului orasului si din pacate nu beneficiaza de marcaje sau semne care sa ii ghideze pe vizitatori. Exista doua cai prin care se poate ajunge la cascada, pornind din centrul statiunii: fie se urmeaza o poteca ce se desprinde din drumul ce merge spre Orasul Geoagiu, fie se coboara direct din statiune, pe o straduta ingusta, ce se intersecteaza la un moment dat cu cascada. Aceasta se gaseste insa foarte usor, mai ales daca se iveste prin preajma vreun localnic binevoitor care sa-i indrume pe turisti prin indicatiile necesare. Acest obiectiv natural merita o mica vizita, mai ales ca traseul nu dureaza mai mult de 15 minute, iar peisajul intalnit aici este incantator.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>