Cascada Iadolina – Crisana

atractii naturale cascada cascade cascade din crisana

 

Cascada Iadolina

Cascada Iadolina, considerata de locuitorii zonei cea mai frumoasa cascada din imprejurimi, se afla sub nivelul soselei, in partea stanga, la o distanta de 6 km de Coada Lacului Lesu.

Album foto Cascada Iadolina – Crisana

Harta zonala Cascada Iadolina – Crisana


Descriere Cascada Iadolina – Crisana

In partea ce poate fi accesata de turisti, Cascada Iadolina ofera o priveliste superba data de caderea de apa printre stancile de marimi impresionante. Sub Cascada Iadolina se intalneste o alta serie de cascade, insa, acestea pot fi observate in intregime doar de sus.

Accesul la Cascada Iadolina se face pe drumul forestier Iadu si pe o poteca, avand drept sprijin o coarda metalica prinsa de peretele de piatra. Frumoasa cadere de apa în mai multe trepte atrage anual mii de turisti.

Trecand de cascada, veti observa in partea de sus un alt spectacol natural, ce poarta numele de Cascada Valul Miresei.

La aproximativ 100 de metri de Cascada Valul Miresei, semnalizat cu punct albastru, se gaseste Cascada Saritoarea Iedutului, cascada ce se afla pe drumul de la Stana de Vale, la cca 15-20 de minute.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>