Cascada Sapte Izvoare

atractii naturale cascada cascade cascade din muntenia obiective turistice judetul dambovita

 

Cascada Sapte Izvoare

Cu un debit de aproximativ 400 de litri pe secunda, Cascada 7 Izvoare este considerata cea mai pura sursa de apa curgatoare de pe suprafata Romaniei. Izvoarele isi aprovizioneaza suvoaiele dintr-un lac subteran, la o altitudine de 1300 de metri. Cascada Sapte Izvoare este situata in Parcul Natural Bucegi, mai exact intre Scropoasa si superbul Lac Bolboci.

Album foto Cascada Sapte Izvoare

Harta zonala Cascada Sapte Izvoare

Descriere Cascada Sapte Izvoare

Cascada 7 Izvoare este considerata un loc nefiresc, datorita zvonurilor raspandite despre aceasta zona si puternica incarcatura istorica pe care o poarta. Cascada este considerata o sursa de apa sacra inca de pe vremea dacilor, in urma cu peste 2000 de ani. Legenda spune ca din apele acestea a baut insusi zeul suprem al geto-dacilor, Zamolxe, apa de aici fiind considerata pura si unica in lume.

Speculatiile legate de puritatea apei au fost lamurite de stiinta. Cercetatorii romani si straini au descoperit ca apa celor sapte izvoare vii ar trece printr-un zacamant de argint, fapt ce impiedica dezvoltarea bacteriilor ce ar putea aparea in apa, ordonand structura moleculara, pana la ideal. Apa de aici este imbuteliata drept apa plata 7 Izvoare, la Moroieni.

Zona este una deosebit de pitoreasca, cascada se incadreaza intr-un peisaj feeric, iar zona cuprinsa intre Scropoasa si Zanoaga este de nedescris.

In apropierea Cascadei Sapte Izvoare se pot vizita Platoul Padina, Platoul Zanoaga, Cheile Zanoagei, Lacul Scropoasa si Lacul Bolboci.

Prezentare video Cascada 7 Izvoare


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. nicolae
  2017-06-22
  15:30:44

  aceasta fabrica apartine familiei Nastase , am lucrat acolo.

   
 2. ati
  2015-08-30
  18:29:14

  cabana se poate inchiria ?:)

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>