Cascada Valul Miresei – Rachitele

atractii naturale cascada cascade cascade din crisana

 

Cascada Valul Miresei

Cascada Valul Miresei, cunoscuta si sub numele de Cascada Rachitele, este o impresionanta cadere de apa, ce se gaseste intr-o pitoreasca zona a judetului Cluj. Aceasta a luat nastere in partea de rasarit a Muntilor Vladeasa, pe Valea Stanciului, in imediata apropiere a Localitatii Rachitele din Comuna Margau.

Album foto Cascada Valul Miresei

Harta zonala Cascada Valul Miresei

Descriere Cascada Valul Miresei

Amplasata la o altitudine de aproximativ 1000 metri, cascada se prezinta ca o cadere de apa in doua trepte, avand o inaltime totala ce masoara in jur de 30 metri. Datorita marmitelor adanci din partea superioara a cascadei, apa se disperseaza in asa fel incat se aseamana foarte mult cu un voal alb, de unde a fost inspirat si numele atribuit cascadei: Valul Miresei.

De Cascada Valul Miresei se leaga si o veche legenda, mai mult sau mai putin realista, transmisa din generatie in generatie de catre localnicii din apropiere. Aceasta povestioara aminteste de o mireasa, care se pare ca ar fi cazut de pe o stana abrupta de pe Valea Stanciului, in locul unde se gaseste in prezent cascada, voalul ei agatandu-se de stanci si acoperindu-le. In locul in care a cazut mireasa, se spune ca s-au strans toti nuntasii, lacrimile lor formand cascada.

Cascada Valul Miresei poate fi vizitata indiferent de sezon, existand doua trasee prin care se poate ajunge in acest punct de pe Valea Stanciului, unul ce pleaca din Localitatea Rachitele si unul ce pleaca de la Cabana Vladeasa. Iarna, peretele cascadei ingheata, reprezentand o atractie inedita, luata cu asalt de toti pasionatii de sporturi extreme.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>