Cascada Varciorog

atractii naturale cascada cascade cascade din transilvania muntii padurea craiului obiective turistice judetul bihor

 

Cascada Varciorog

Cascada Varciorog se gaseste intr-o pitoreasca zona a judetului Bihor, pe teritoriul administrativ al Localitatii Arieseni, in partea de nord vest a Muntilor Padurea Craiului, fiind declarata rezervatie peisagistica, datorita frumusetii cadrului natural de aici.

Album foto Cascada Varciorog

Harta zonala Cascada Varciorog

Descriere Cascada Varciorog

Cascada de pe Valea Varciorog, de la poalele Varfului Piatra Graitoare, masoara in jur de 15 metri inaltime, caderea zgomotoasa de apa dand nastere unui peisaj incantator. In acest punct in care se gaseste cascada, la o altitudine de aproximativ 1090 metri, se ajunge urmand traseul unui drum forestier marcat cu punct galben, de aproximativ 4 km, ce se desprinde din drumul national DN75.

Drumul ce se intinde de-a lungul Paraului Varciorog poate fi parcurs cu masina, insa avand in vedere frumusetea acestor locuri, majoritatea turistilor ce ajung in aceasta zona prefera sa-l parcurga pe jos. Dificultatea traseului este foarte mica, putand fi strabatut chiar si iarna daca stratul de zapada nu este foarte mare. In aceasta zona se gaseste si Statiunea Arieseni, o destinatie de vacanta foarte cunoscuta si apreciata in randul locuitorilor din vestul tarii. Statiunea poate reprezenta un punct de plecare catre obiective turistice extrem de cunoscute ale Transilvaniei, precum: Pestera si Ghetarul Scarisoara, aflate la o distanta de aproximativ 15 km, ce reprezinta un fenomen carstic renumit in intreaga tara, Pestera Ursilor, Pestera Portile Bihorului, Pestera Poarta lui Ionele, Groapa Ruginoasa sau Casa Memoriala Avram Iancu. In perioada verii, turistii care se afla in zona in cea mai apropiata duminica de data de 20 iulie, pot organiza o mica excursie pe Muntele Gaina, unde are loc in fiecare an Targul de Fete de pe Muntele Gaina, un eveniment inedit, la care participa fetele de maritat, care vor sa fie petite de feciori, toti fiind imbracati in costume de populare, de sarbatoare.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>