Castelul Degenfeld Schomburg – Bihor

castele castele din transilvania

 

Castelul Degenfeld Schomburg

In anul 1484 a avut loc constructia Castelului Degenfeld Schomburg. Cel care a sustinut cladirea a fost episcopul originar din Oradea, Pruisz Janos.

Album foto Castelul Degenfeld Schomburg

Harta zonala Castelul Degenfeld Schomburg – Bihor

Descriere Castelul Degenfeld Schomburg

Anul 1896 a fost un an importat pentru acest castel. In acea perioada a fost reconstruit de contesa Emma Degenfel Schombuy.

Castelul a avut o istorie tumultoasa. In 1920 a fost cumaprat de cumnatul printului Ghica, in 1944 trecand in administratia Ministerului Industriei Forestiere, cum a fost timp de 14 ani, in 1958, apartinand Ministerului Sanatatii.

In incinta constructie se gaseste un parc dendrologic care se intinde pe 15,97 hectare. Acest parc a devenit monument protejat de lege, avand aproximativ 763 de arbori rasinosi si 11809 de specii foioase.

In imediata apropiere a Castelului Schomburg curge raul Bardau, la care este conectata o sonda ce trimite spre interiorul castelului. Apele Barcaului sunt recunoscute pentru efectele terapeutice.

In anul 1006 castelul a trecut in proprietatea lui Iosif Pincas, care l-a achizitionat pe un pumn de aur de la Karoly Imre. Intelegerea intre cei doi a fost ca daca ungurii vor fi vrut inapoi proprietatea, aceasta sa fie vanduta la acelasi pret la care a fost cumparata. Insa, ungurii nu s-au intors dupa castel, asa ca acesta a ramas in proprietatea lui Pincas, care venea in zona pe timp de iarna, in perioada vanatorii si rareori vara.

Daca va aflati in zona Bihor si doriti sa faceti un tur al obiectivelor, va recomandam Pestera Galaseni, Stana de vale sau Localitatea Baita.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Anita Constantin
    2018-02-08
    19:03:00

    Buna ziua. Poza e gresita. E intr-adevar castelul fam Degenfeld, doar ca din Cuci jud. Mures. Si mai sunt ceva greseli...raul Barcau...etc.

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>