Castrul roman de la Pietroasele

castru roman cetati cetati din muntenia obiective turistice judetul buzau

 

Castrul roman de la Pietroasele

In localitatea Pietroasele, in apropierea orasului Buzau, se gaseste Castrul roman Pietroasele, un obiectiv turistic important pentru aceasta zona. Castrul a fost descoperit in anii ’90 si se discuta transformarea acestuia intr-un muzeu ce se doreste sa cuprinda zidul sudic de aparare si baile termale romane.

Album foto Castrul roman de la Pietroasele

Harta zonala Castrul roman de la Pietroasele – Buzau

Descriere Castrul roman de la Pietroasele

Castrul roman de la Pietroasele a fost construit in timpul campaniei din anul 332 a lui Constantin cel Mare si ocupa suprafata de 124 metri latime si 159 de metri lungime. Constructia avea facilitati precum incalzirea printr-un sistem central, pardoselile si peretii fiind traversati de caldura, oferind astfel incalzirea lacasului.

Conform istoricilor, in timpul campaniei de la 332, castrul a fost locuit de Legiunea a XI a Claudia, care venea din Durostorum. Acest fapt se datora romanilor care pusesera stapanire pe aceasta zona, in urma infrangerii gotilor de catre fiul imparatului, Constantin al II lea.

O campanie de cercetare arheologica a fost deschisa in anul 2003, dar din cauza lipsei de fonduri a fost abandonata, insa, se discuta refinantarea proiectului pentru a scoate la lumina bijuteriile arheologice de aici. In localitatea Pietroasele exista unsprezece obiective considerate monumente istorice care pot fi vizitate de curiosii iubitori de istorie.

Accesul spre Pietroasele se face de pe DN1B, dar localitatea poate fi accesata si pe cale feroviara, prin sud trecand si calea ferata ce leaga Ploiesti de Buzau.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>