Catedrala Mitropolitana Slatioara

biserici catedrala catedrale in constructie lacas de cult obiective turistice judetul suceava

 

Catedrala Mitropolitana Slatioara

Catedrala Mitropolitana Slatioara se gaseste in imediata apropiere a complexului monahal al Manastirii Slatioara, intr-o frumoasa regiune a judetului Suceava, pe teritoriul Satului Slatioara din Localitatea Rasca.

Album foto Catedrala Mitropolitana Slatioara

Harta zonala Catedrala Mitropolitana Slatioara

Descriere Catedrala Mitropolitana Slatioara

Amplasata la marginea unei paduri dese de conifere de la marginea satului, la o distanta de aproximativ 30 km de Falticeni, catedrala a fost ridicata pentru crestinii ortodocsi de stil vechi din localitate si isi va sarbatori hramul in ziua Pogorarii Sfantului Duh.

Desi lucrarile de constructie ale imensei catedrale au inceput inca din anul 1994, aceasta nu a fost insa finalizata pana in prezent, fiind necesare mici finisari. Aici se gaseste si sediul Mitropoliei Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi, care a refuzat categoric trecerea de la calendarul iulian, la calendarul nou, gregorian, continuand sa tina slujbele dupa calendarul vechi.

Pe langa Manastirea Slatioara, se mai poate vizita in aceasta zona si Rezervatia Codrul Secular Slatioara, o arie protejata de interes national si a doua rezervatie naturala de tip forestier, ca marime, din intregul continent european.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
 1. Alex
  2014-08-26
  20:35:42

  "catedrala a fost ridicata pentru crestinii ortodocsi de rit vechi din localitate"
  Corect este stil vechi, nu rit vechi. Si catedrala a fost ridicata pentru toti crestinii de stil vechi din lume. :)

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>