Catedrala Romano Catolica Ditrau

biserici catedrala catedrale lacas de cult obiective turistice judetul harghita

 

Catedrala Ditrau

Catedrala Romano Catolica din Ditrau, cunoscuta si sub numele de Biserica Preasfanta Inima a lui Iisus, este un lacas de cult romano-catolic ridicat in Localitatea Ditrau, din frumoasa regiune a judetului Harghita. Lacasul impresioneaza in primul rand prin arhitectura sa deosebita, inspirata din stilul arhitectural neogotic.

Album foto Catedrala Romano Catolica Ditrau

Harta zonala Catedrala Romano Catolica Ditrau

Descriere Catedrala Romano Catolica Ditrau

Catedrala se gaseste in partea de nord est a judetului, in Depresiunea Giurgeu, foarte aproape de malul Raului Ditrau. Bazele catedralei au fost puse incepand cu anul 1908, lucrarile de constructie fiind finalizate in anul 1911. Acest lacas este in prezent cea mai mare astfel de constructie din intreaga regiune. Planul arhitectural al catedralei i-a apartinut arhitectului Istvan Kiss, care a inceput sa isi puna pe hartie ideile inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Ridicata cu piatra extrasa din Cariera Remetea, situata in imediata apropiere, Catedrala Romano Catolica Ditrau a fost sfintita in anul 1911 de catre episcopul romano catolic al Transilvaniei de la acea vreme, Gusztav Karoly Majlath.

Tot in aceasta localitate poate fi vizitat un alt impresionant lacas de cult, construit dupa stilul arhitectural gotic: Biserica Sfanta Ecaterina, ce dateaza inca din secolul al XVI-lea.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>