Cetatea Brasovului

brasov cetati obiective turistice judetul brasov

 

Cetatea Brasovului

Atestata documentar din anul 1580, Cetatea Brasovului se numara printre locurile cele mai incarcate de istorie din intreaga zona a Orasului Brasov. Aceasta a jucat rolul unuia dintre cele mai importante puncte de aparare din Transilvania in perioada Evului Mediu, stand si astazi, ca marturie a trecerii timpului si reconstituind o mica parte din atmosfera medievala specifica acelor vremuri.

Album foto Cetatea Brasovului

Harta zonala Cetatea Brasovului – Brasov

Descriere Cetatea Brasovului

Cetatea Brasovului se prezinta ca o incinta patrulatera, cu turn de intrare, iar pe zidurile sale se mai pot observa sectiunile special construite ca guri de tragere. In curtea interioara a cetatii a fost sapata in anul 1627 si o fantana, adanca de 81 metri. Incinta cetatii deserveste in prezent drept restaurant cu specific transilvanean.

Cetatea Brasovului se afla la poalele muntelui Tampa si ocupa aproximativ 23000 mp. Desi nu este la fel de cunoscuta, precum Biserica Neagra, Piata Sfatului sau Muntele Tampa, devenite deja simboluri asociate acestei asezari urbane, Cetatea Brasovului este unul dintre cele mai importante monumente istorice din spatiul romanesc. Complexul este alcatuit din trei edificii: cetatea in sine si sediul de garnizoana, ridicate in perioada secolelor XVI – XVIII si incinta bastionara, ce dateaza de asemenea din perioada secolului XVII.

Incepand cu anii 1990, Cetatea Brasovului a trecut sub administrare privata, iar in prezent, ansamblul nu se afla in cea mai buna stare de conservare, in ciuda planurilor de reabilitare stipulate in nenumarate randuri. Nu ne ramane insa decat sa speram ca viitorul suna promitator, pentru ca ar fi pacat ca un astfel de monument sa fie lasat in paragina si sa isi piarda in timp valoarea istorica de care se bucura.

In ceea ce priveste obiectivele turistice ce pot fi vizitate atat in oras, cat si in imprejurimile acestuia, merita a fi amintite si Biserica Sfantul Nicolae, Muzeul de Arta, Casa Muresenilor, Biserica Sfantul Bartolomeu, Biserica Fortificata Prejmer, Cetatea Rupea, Cetatea Rasnov, Localitatea Viscri sau Localitatea Poiana MaruluiTot in aceasta zona, in cunoscuta Statiune Poiana Brasovse gaseste si Partia de Ski Poiana Brasovindragita de iubitorii sporturilor de iarna.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. paulaa
    2014-05-21
    16:00:28

    Imi place foarte mult titlul blogului tau.Se vede ca te preocupa tara in are traim si ca esti pasionat de calatorie.

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>