Cheile Corcoaia

atractii naturale chei obiective turistice judetul gorj

 

Cheile Corcoaia

Undeva pe plaiuri gorjene, pe suprafata Muntilor Mehedinti, se gasesc Cheile Corcoaia. Acestea se inscriu intr-o arie protejata de lege din zona Vaii Cernei (Parcul Domogled – Valea Cernei), declarata rezervatie naturala de tip mixt, de-a lungul careia se intalnesc peisaje naturale de un pitoresc incantator.

Album foto Cheile Corcoaia

Harta zonala Cheile Corcoaia – Targu Jiu15

Descriere Cheile Corcoaia

De existenta Cheilor Corcoaia se leaga si o legenda populara, conform careia formarea acestor minunate stanci a fost atribuita unui erou mitic, Iovan Iorgovan, despre care se spune ca ar fi spintecat muntele de aici cu sabia sa, in incercarea de a omori balaurul ascuns intre peretii de stanca.

Accesul catre aceasta zona se realizeaza foarte simplu, cheile gasindu-se in partea nord estica a Satului Cerna, la o distanta de aproximativ 40 de km de Statiunea Baile Herculane. Cheile Corcoaiei se desfasoara pe teritoriul administrativ al Localitatii Pades, pe o suprafata de 34 de hectare, de-a lungul lor intalnindu-se diverse forme de relief spectaculoase, abrupturi stancoase si marmite. Toate acestea s-au format in urma eroziunii calcarelot Masivului Corcoaia de catre apele Raului Cerna.

Desi zona propriu zisa a cheilor nu se intinde decat pe 300 metri, peisajele sunt superbe. Panoramele sunt dominate de prezenta masivelor si a peretilor abrupti ce depasesc 100 metri inaltime, de-a lungul carora, se mai ivesc din loc in loc tufisuri verzi de fagi pitici si mojdreni. In ceea ce priveste atractiile turistice ce pot fi vizitate in imprejurimi, Parcul National Domogled – Valea Cernei ofera numeroase puncte de interes, demne de o rezervatie geografica, botanica, forestiera si perisagistica. Foarte aproape de aceste chei se gaseste si Cariera de Piatra din Cerna Sat. In zona acestor munti se gaseste de asemenea si Pestera Closaniin apropierea localitatii Baia de Arama.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>