Cheile Pesterii

atractii naturale chei obiective turistice judetul dambovita raul ialomita

 

Cheile Pesterii

Cheile Pesterii sunt situate la nord de Platoul Padina, pe Valea Ialomitei, in Muntii Bucegi. Se afla in extremitatea Muntelui Batrana, fiind situate pe cursul superior al raului Ialomita, avand o lungime destul de mica, 250  de metri, spre deosebire Cheile Ursilor, care se intind pe distanta de un km.

Album foto Cheile Pesterii

Harta zonala Cheile Pesterii

Descriere Cheile Pesterii

Cheile Pesterii fac parte din succesiunea de zece chei din valea superioara a Ialomitei, alaturi de Cheile Ursilor, aflate la o altitudine mai mare Cheile Coteanu, Cheile Tatarului, Cheile Zanoagei, Cheile Orzei, Dobresti, Brateiului si Galma.

Cheile Pesterii s-au format prin eroziunea blocurilor de calcar si rocilor mai mult sau mai putin dure prin actiunea raului.

Fiind marginite de Turnul Seciului, Cheile Pesterii reprezinta locul potrivit pentru iubitorii sporturilor precum alpinismul, fiind o zona in care se organizeaza numeroase conscursuri pe acest domeniu.

Din punct de vedere al obiectivelor turistice, Cheile Pesterii pot fi considerate punct de plecare spre numeroase atractii turistice, precum Pestera Ialomitei, Manastirea Pestera, Schitul Cocora, Platoul Padina, Turbaria Laptici, Lacul Bolboci, Platoul Zanoaga, Lacul Scropoasa, Cascada Sapte Izvoare.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>