Cheile Rasnoavei

atractii naturale chei cheile rasnoavei muntii postavaru obiective turistice judetul brasov

 

Cheile Rasnoavei

Cheile Rasnoavei reprezinta o cunoscuta atractie naturala a judetului Brasov, fiind localizate intr-o regiune ce se bucura de un mare potential turistic. Sapate in masivele muntoase ale Muntilor Postavaru, aceste chei ofera peisaje de o frumusete si o salbaticie impresionante, fiind foarte apreciate de catre turistii care au trecut pe aici.

Album Foto Cheile Rasnoavei

Harta Zonala Cheile Rasnoavei

Descriere Cheile Rasnoavei

Aceste superbe chei, cunoscute si sub numele de Cheile Rasnovului, se afla foarte aproape de drumul national DN73A, ce leaga Predealul de Rasnov, imediat dupa Statiunea Paraul Rece. Avand in vedere prezenta numeroaselor locatii de cazare existente in apropiere si accesul foarte simplu catre acest obiectiv turistic, Cheile Rasnoavei reprezinta o destinatie perfecta pentru o plimbare relaxanta in mijlocul naturii sau pentru practicarea sporturilor montane si a diverselor activitati de agrement. Fiind o zona cu un climat racoros, bland si ferit de vant, aici se poate practica in voie alpinismul. Peretii stancosi ai versantilor de aici pot fi escaladati pe toata perioada sezonului cald, incepand cu lunile de primavara, pana toamna tarziu.

Desi nu sunt foarte lungi, Cheile Rasnoavei sunt spectaculoase datorita prezentei peretilor abrupti, apreciati de pasionatii de alpinism, cele mai cunoscute trasee alpine de aici fiind Santinela Cheilor si Surplombele de Aur. De asemenea, tot aici se afla si una dintre cele mai vechi si cunoscute instalatii de bungee jumping din tara, inregistrand o cadere libera de la aproximativ 130 metri inaltime.

Aceasta locatie reprezinta o destinatie perfecta pentru un sfarsit de saptamana relaxant, zona oferind si posibilitatea de campare. De aici se pot organiza diverse drumetii, fie spre Masivul Postavaru, pe traseele montane marcate, spre Dealul cu Mesteceni, Stejarii Argintii, Pestera Rasnoavei sau Poiana Brasov, fie spre Cetatea Rasnov, aflata la aproximativ 10 km distanta.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 5

 
 1. Adam Ioan
  2013-08-05
  13:58:57

  Locuiesc in Brasov de 55 de ani si in tinerete am umblat cam peste tot in muntii din jurul Brasovului. Duminica trecuta am vrut sa-mi duc familia la o plimbare si, pentru ca socrii mei sint ambii in virsta de peste 80 de ani, am mers cu masina pina unde s-a putut.
  Adica pina la bariera unde un flacau cerea taxa de acces si citeva panouri ne avertizau ca intram in rezervatie.
  N-aveam de gind sa intru cu masina, oricit de mila mi-ar fi de piciarele socrilor mei, insa cind ni s-au cerut 6 lei de persoana pentru ca sa mergem pe jos 10 minute inainte si inapoi mi s-a parut o neghiobie si un abuz incalificabile !

  Sint un iubitor de natura si am pretentia ca stiu sa o respect . Dar cind vad rezervatiile naturale pline de viloace, pensiuni, corturele si gratare, cind vad padurea chelita si ramasa doar o perdea la drum si cind vad gunoaie care zac peste tot , nu am dreptate sa ma revolt cind mi se cer bani pentru o placere nevinovata in comparatie cu celealte ?

  Nu sint zgircit de felul meu si la viata mea am contribuit la mentinerea naturii in stare pura mai mult decit tot Consiliul Local Rasnov impreuna cu toti padurarii din zona. Dar m-am simtit pur si simplu umilit si buzunarit de aceasta mizerie !

  Lasati, domnilor, lumea sa mearga pe jos , cit mai multi si cit mai des, ca padurea si muntii nu sint ale Rasnovului sau ale primarelui ci ale noastre, ale tuturor !
  Si daca va doare burta de mila naturii, radeti cu buldozerul "pensiunile" si viloacele alea aciuite in plina rezervatie naturala ! Si taiati mina celor ce indraznesc sa taie copaci cu nemiluita din aceste zone !
  Dar cine sa faca asta daca diriguitorii Rasnovului si ai judetului Brasov sint primii care si-au tras halci copioase din rezervatie si sint cei mai mari proprietari de "pensiuni" si gatere ilegale ?!

   
 2. Eggy E
  2013-02-17
  14:56:31

  Un loc un cadou a naturi, pictoresc cu cuvinte nu se poate descrie. Dar si un loc unde face Jandarmeria aplicatie joaca razboi, si cum te urci pe stanca mai gasest si nu rar tub de cartuș. Asa ceva intro zona turistica, intro rezervatie naturala.
  Am fost in 2010 august, dar cand am vazut acest lucru, m-am intrebat ce are primaria din Rajnov de spus. Dar raspunsu a viceiprimara a fost de plans. Asa ceva intro tara democrata in uniunea Europeana, numai in romania se poate intampla!!!

   
 3. Silica
  2013-01-01
  08:25:52

  Pensiunea Cheile Rasnoavei, o locatie de vis, o recomand cu placere tuturor celor care vor sa o viziteze, care au nevoie de liniste. Patronii sunt niste oameni deosebiti, cu multa educatie si mult respect. Am intentionat si in acest an sa ajung acolo, dar banutii m-au tinut pe loc. Sper ca in viitorul apropiat sa o pot face, cu multa placere.

   
 4. Annelise
  2012-09-28
  17:51:39

  Pozitionarea pe harta nu e corecta.Arata Valea Carbunarii,locul unde sunt amplasate trambulinele.

   
 5. Ion Tunaru
  2011-04-12
  16:33:34

  Am citit prezentarea, zona este superba. Am fost acola in anul 1973, fiind vanator de munte, la Predeal. Am facut alpinism la Coltii Cheii, constand in catarare libera, trecerea dintr-un versant in altul pe cablu, si coborare in rapel. Am amintiri frumoase din acea perioada, cu toate ca au trecut aproape 40 de ani. Sper ca intr-o zi sa mai ajung pe acolo...

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>