Clisura Dunarii

dunare rezervatii naturale

 

Clisura Dunarii

Clisura Dunarii (sarba Banatska Klisura) este o regiune geografica situata de-a lungul malului nordic al Dunarii, in sudul Banatului. Regiunea este limitata de raul Nera la vest si de Cazanele Dunarii la est.

Galerie Foto Clisura Dunarii

Harta Zonala Clisura Dunarii

Descriere Clisura Dunarii
Clisura Dunarii un teritoriu plin de famec natural dar si de istorie se intinde oficial de la intrarea Dunarii pe teritoriul Romaniei la Bazias pana la Gura Vaii dupa unii sau pana la iesirea Dunarii din asa-zisele Cazanele Dunarii.
Oriunde, pe teritoriul Clisurii Dunarii, te poti opri sa admiri paradisul. Pe o parte, dealuri stancoase, cu parcurile si rezervatiile naturale, cu padurile seculare protejate cu soiuri de plante si pasari unice in lume. Iar pe cealalta, firul Here is a complete spring buy-detox.com/shop/cocaine-detox-kits/2-step-coc-cocaine-detox-program-for-persons-over-200-lbs-detail shopping list. lenes al Dunarii. Iubitorii naturii vor fi incantati de copacii si arbustii rari, de coloniile de lastuni.

Cele mai mari asezari din Clisura Dunarii sunt municipiul Orsova si orasul Moldova Noua. Tot din Clisura Dunarii fac parte si comunele Socol, Pojejena, Coronini, Garnic, Sichevita, Berzasca din judetul Caras-Severin, precum si Svinita, Dubova, Eselnita, Ilovita si Breznita-Ocol din judetul Mehedinti.
Regiunea este locuita de romani si de sarbi, Asi, en la comodidad de su sillon favorito, el jugador que recien se inicia en el apasionante mundo del blackjack puede poner en practica nuevos conocimientos adquiridos online y llegar al casino online en linea o real, 100% preparado para enfrentar el desafio y divertirse a la vez. unele localitati avand o majoritate sarba. Acestia sunt majoritari in Socol, Pojejena si Svinita. Mai exista si o comunitate de cehi, mai ales in jurul localitatii Garnic, mai precis in localitatile Bigar si Eibenthal. Un numar important de germani putem intalni si in Orvova.
Istoric, regiunea a apartiunt Frontierei militare banatene si era impartita in sectorul “vlahilor” (romani) si cel al ilirilor (sarbi).

” Clisura Dunarii un teritoriu plin de famec natural dar si de istorie se intinde oficial de la intrarea Dunarii pe teritoriul Romaniei la Bazias pana la Gura Vaii dupa unii sau pana la iesirea Dunarii din asa-zisele Cazane. Insusi marele istoric grec Herodot descrie ca aici traiau albocensii una din cele 15 semintii ale dacilor. ”


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>