Complexul Turistic de Agrement Peste Vale

complex complex turistic obiective turistice judetul neamt

 

Complexul Turistic de Agrement Peste Vale

Complexul Turistic de Agrement Peste Vale, cunoscut si sub numele de Strandul Municipal din Piatra Neamt a fost declarant cel mai mare parc de agrement din Romania, fiind situat la poalele Muntelui Cernegura, la aproximativ 250 de metri in aval de barajul aflat peste raul Bistrita, pe strada Aleea Tineretului din orasul Piatra Neamt, judetul Neamt, Moldova.

Album foto Complexul Turistic de Agrement Peste Vale

Harta zonala Complexul Turistic de Agrement Peste Vale

Descriere Complexul Turistic de Agrement Peste Vale

Complexul Turistic de Agrement Peste Vale a fost inaugurat in anul 1968 si modernizat in anul 2007 cu ajutorul fondurilor europene dar si cu contributia Primariei de la Piatra Neamt, devenind astfel cel mai modern si luxuriant parc de agrement din Romania.

Complexul pune la dispozitia turistilor toate facilitatile necesare pentru a creea o vacanta de neuitat.

Acesta cuprinde 64 de casute de vacanta repartizate in 4 cartiere, precum Cartierul Ibiza, Cartierul Malibu, Cartierul Rivera si Cartierul Roland Garros, un patinoar cu o capacitate de aproximativ 150 de persoane, un bazin de inot de dimensiuni olimpice si unul de mici dimnesiuni destinat copiilor, instalatie de tiroliana care cuprinde cinci portiuni de traseu pe cablu, un teren de fotbal cu gazon artifical prevazut cu nocturna, autorizat FRF, un teren de tenis de camp amenajat corespunzator standardelor europene, tenis de masa, un teren de baschet, un teren de volei, a fost amenajata o pista pentru role si skateboarduri, se pot organiza plimbari cu ATV-ul si bicicleta, spatii de joaca pentru copii si spatiu special amenajat pentru gratare .

Tot in Complexul Turistic de Agrement Peste Vale se afla doua mari restaurant, o cafenea si un club de bowling si billiard.

In apropierea complexului se afla Baza Hipica din Piatra Neamt, fiind una dintre cele mai dotate baze sportive de pe intregul teritoriu tarii noastre si adaposteste aproximativ 30 de cai de rasa, majoritatea fiind cunoscuti dupa meritele obtinute la concursurile ecvestre.

Pe toata perioada verii, cluburile pun la dispozitia vizitatorilor cai dresati pentru turismul calare pe traseele marcate din zona Batca Doamnei si Bahrin, plimbari de agrement cu trasurile trase de cai si ponei pentu copii.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Telegondola, Casa Elena Cuza, Casa Teodor Varahil Moraru, Muzeul Memorial Calistrat Hogas, Casa Ivascu, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Istorie si Arhitectura, Casa Paharnicului, Ansamblul Curtii Domnesti, Cetatea Dacica Batca Doamnei, Sinagoga din Piatra Neamt, Rezervatia Paleontologica Cozla – Pietricica – Cernegura, Cetatea Neamt, Manastirea Pestera si Rezervatia Naturala Dealul Vulpii.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>