Cota 2000 – Muntii Bucegi

obiective turistice diverse obiective turistice judetul prahova

 

Cota 2000

Cota 2000, un loc superb ce ofera o priveliste de neegalat, este unul din cele mai vizitate locuri din zona montana din Romania, in special datorita Partiei de ski Cota 2000, unde sunt practicate numeroase sporturi de iarna la altitudine, dar si a drumurilor montane ce pleaca din aceasta zona.

Album foto Cota 2000

Harta zonala Cota 2000 – Muntii Bucegi

Descriere Cota 2000

Pentru a se ajunge la Cota 2000, se parcurge un traseu deja cunoscut turistilor iubitori de natura, liniste si aer curat. Sunt cateva moduri de a ajunge prima data la Cota 1400, precum telecabina, telegondola, mersul pe jos sau cu masina. De aici incepe traseul spre Cota 2000, unde sunt folosite aceleasi mijloace, mai putin masina, ca si in traseul SinaiaCota 1400.

Pornind de la Cota 1400 se poate ajunge si pe jos, pe un traseu usor vara, pana la obiectivul propus, Cota 2000, unde este oferita o panorama spectaculoasa asupra Vaii Prahovei, asupra varfurilor din Masivul Bucegi, iar in departare Crucea Eroilor.

Pornind de la Cota 2000 se pot parcurge trasee spre Cabana Babele, Varful Omu, un traseu de aproximativ 5 ore. Un alt traseu ce poate fi urmat luand ca punct de plecare Cota 2000 este cel spre zona PadinaManastirea Pestera Ialomitei si Pestera Ialomitei, care poate fi parcurs in 2 ore – 2 ore si jumatate, timp in care poate fi parcurs si traseul spre Zanoaga si Bolboci. Un traseu usor este cel spre Varful Furnica (2103 metri altitudine), ajungand la Cabana Piatra Arsa, in jur de 1 ora de mers lejer pe Platoul Bucegi.

Luand ca punct de plecare Cota 2000, pot fi vizitate unele din cele mai impresionante formatiuni realizate doar cu contributia naturii pe Platoul Bucegi: Babele si Sfinxul. Tot de aici puteti ajunge la Cabana Miorita, Cabana Varful cu Dor si pe Varful cu Dor (2030 metri altitudine).


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>