Dealul Bucium – Iasi

bucium dealul bucium dealuri iasi platoul repedea

 

Dealul Bucium (jud. Iasi) – strajuie cu peste 300 m alt. orasul Iasi si împrejurimile acestuia, facand parte din Platoul Repedea. Platoul acestui deal este calcaros cu grote, abrupturi, doline fiind declarat rezervatie geologica. Partea inalta a dealului este împadurita dar spre poale sunt celebrele si întinsele podgorii de Bucium. De pe platoul somital avem cea mai frumoasa priveliste a Iasului si a celor “7 coline”. Situat la 6 Km de Iasi, in  Comuna Barnova, dealul Bucium cunoaste un puternic flux turistic în perioada sezonului cald. Acces: soseaua nationala ce leaga Iasul de Vaslui urca aproape de zona online casinos înalta a dealului.

Album Foto Dealul Bucium – Iasi

Harta Zonala Dealul Bucium – Iasi

Descriere Dealul Bucium – Iasi
Din punct de vedere geografic, Dealul Bucium se afla la limita intre Campia Moldovei si Podisul Central Moldovenesc, facand parte din Podisul Jijiei inferioare si al Bahluiului, alcatuit dintr-un relief aplatizat, cu vai largi ( lunci, terase) care au frecvent versantul drept cu caracter structural, cu vai obsecvente si cueste ( asa cum este coasta Iasilor ). Climatul este continentalizat puternic, asigurand trecerea de la silvostepa la stepa.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. furli fus
    2011-05-25
    07:36:55

    mama , ce tare

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>