Delfinariu – Constanta

complexul muzeal stiintele naturii constanta obiective turistice diverse obiective turistice judetul constanta

 

Delfinariu

Delfinariul apartine Complexului Muzeal Stiintele Naturii si se afla pe Bulevardul Mamaia 255, unul din cele mai populate si circulate bulevarde de catre turisti ce traseaza directia statiunea Mamaia. Odata ajunsi aici, reda posibilitatea de a crea un traseu inchis al obiectivelor turistice ale complexului. Dintre ele amintim Microrezervatia de animale si pasari, Planetariul si Acvariu.

Album foto Delfinariul din Constanta

Harta zonala Delfinariul din Constanta

Descriere Delfinariul din Constanta
Unitatea este destinata pentru relaxarea turistilor, cu activitate dresarea delfinilor si lei de mare in bazine, prezentati publicului printr-un spectacol de demonstratii asemenea unui circ.

Delfinariul detine o activitate muzeistica vie in plina desfasurare, nascuta la data de 1 iunie 1972. Astfel, Delfinariul a gazduit in bazine de-a lungul timpului cele 3 specii de delfini din Marea Neagra: marsuinii, delfinii comuni si alfalinii sau asa numiti delfinii mari. In prezent, cei trei tineri delfini primiti in anul 2010 din China, reprezinta ultima specie din lista, fiind dresate in primele 2 luni de o echipa romano-chineza.

In anul 1995, Delfinariul obtine doua exemplare de leu de mare sud-american (Otaria byronia) John si Lorry, originare de pe coastele Americii de Sud.

Cele mai cunoscute actiuni desfasurate in zilele de sarbatoare ale Marii Negre, Saptamana Delfinului si altele sunt realizate in parteneriat cu scoli, licee, O.N.G.-uri si reprezentanti ai mass-media, pentru o mai buna constientizare a aspectelor de conservare si protectie a mediului.

Program de vizitare:
Luni – Vineri : 900 – 1600
Sambata – Duminica : 900 – 1700

Antrenamente Delfinariu:
Luni – Vineri: 1030; 1300; 1530
Sambătă – Duminica: 1000; 1300; 1600


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>