Festivalul Inimilor din Timisoara

festival festivaluri obiective turistice judetul timis timisoara

 

Festivalul Inimilor

Inca din anul 1990, Parcul Rozelor din Timisoara gazduieste in luna iulie unul dintre cele mai mari evenimente internationale de folclor, cunoscut sub numele de Festivalul Inimilor.

Festivalul Inimilor

Festivalul Inimilor este o traditie a timisorenilor, initiata in anul 1990 pentru a aduce un omagiu oamenilor care s-au jertfit pentru tara in timpul Revolutiei din luna decembrie 1989. De-a lungul anilor, acest eveniment folcloric a devenit una dintre cele mai importante traditii ale Timisoarei.

Festivalul Inimilor

Festivalul sarbatoreste arta populara si este unul dintre cele mai mari evenimente folclorice din Europa de Est. Intruneste spectacole de muzica traditionala, dansuri populare si alte reprezentatii artistice, sustinute de peste 30 de ansambluri folclorice din Romania si din alte tari: Indonezia, Irlanda, Mexic, Tunisia, Turcia, Serbia, Ucraina, Bulgaria si Ungaria.

Festivalul Inimilor

De mai bine de 20 de ani, Festivalul Inimilor aduce la Timisoara iubitori de folclor si artisti populari din  intreaga lume. Cea mai asteptata parte a evenimentului folcloric este Parada Inimilor. In prima zi a festivalului, toti artistii prezenti la festival, imbracati in costumele traditionale ale tarilor din care provin, vor defila prin centrul Timisoarei.

Festivalul Inimilor

Sarbatoarea portului traditional, a dansului si a cantecului folcloric din toate colturile lumii, aduce cu ea si un targ de vara, o expozitie de obiecte traditionale facute de mestesugarii din intreaga tara. In luna iulie, mestesugarii din mai multe judete ale tarii, merg la Timisoara pentru a-si demonstra maiestria prin costume populare, icoane, picturi sau chiar obiecte prelucrate din lemn sau din lut.

Festivalul Inimilor

Festivalul Inimilor este organizat de catre Primaria, Consiliul Local si Casa de Cultura Timisoara si este primul festival din Romania inscris in calendarul CIOFF (Comitetul International de Organizare a Festivalurilor Folclorice).

Festivalul Inimilor

Timp de cateva zile Timisoara va apartine concertelor, iar accesul publicului la intreg programul festivalului este liber. Odata ajunsi in Parcul Rozelor, scena Teatrului de Vara este si ea plina de spectacole. In aproprierea parcului, se mai pot vizita Muzeul Banatului si Opera Nationala Romana.

Festivalul Inimilor


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>