Fortificatia Dacica de la Varadia de Mures

fortificatie fortificatii obiective turistice judetul arad

 

Fortificatia Dacica de la Varadia de Mures

Fortificatia Dacica de la Varadia de Mures a fost o asezare dacica de tip promontoriu barat, descoperita arhelogic La Cetate, din secolul al II-lea i.Hr si este situata in localitatea Varadia de Mures, in zona de legatura a Muntiilor Metaliferi cu Muntii Zarandului, in Judetul Arad, Crisana, la aproximativ 81 km de municipiul Arad si 8 km de localitatea Savarsin.

Album foto Fortificatia Dacica de la Varadia de Mures 

Harta zonala Fortificatia Dacica de la Varadia de Mures 

Descriere Fortificatia Dacica de la Varadia de Mures 

Localitatea Varadia de Mures a fost atestata documentar in anul 1369, partial cercetata arheologic, dar s-au gasit urmele unei asezari hallstattiana din mileniul I i. Hr si o fortificatie dacica din secolul al II-lea i. Hr, care a continuat sa existe pana in secolul al III-lea d. Hr si a intretinut relatii stranse cu Imperiul Roman din sudul Muresului.

In prezent nu exista urme ale fortificatiei dacice dar pe locul unde se afla cetatea a fost ridicat un monument.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt: Manastirea Maria Radna, Cetatea Soimos, Rezervatia Naturala Magura cu Ghimpi de la Patars, Pestera Sinesie din CaprioaraRezervatia Naturala Locul Fosilier Zabalt, Castelul Mocioni, Castelul Konopi, Casa Memoriala Eugen Popa, Castelul Regal de la Savarsin, Pestera lui Dutu, Rezervatia Naturala de Paliur de la Radna si Rezervatia Naturala Runcu – Grosi.


 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>