Gara Baile Herculane

baile herculane obiective turistice diverse obiective turistice judetul caras severin

 

Gara Baile Herculane

Gara din Baile Herculane este considerata ca fiind cea mai frumoasa si plina de istorie gara CFR din Romania. Edificiul a fost construit intre 1878 si 1886, in stil baroc, dupa planurile arhitectului A.D. Serres in Baile Herculane. Cladirea garii a fost astfel conceputa incat sa reproduca cat mai exact castelul de vanatoare din apropierea Vienei al imparatesei Maria Tereza.

Album foto Gara Baile Herculane


Harta zonala Gara Baile Herculane

Descriere Gara Baile Herculane

Gara din Baile Herculane se afla pe Lista Monumentelor Istorice de marca din tara noastra. Corpul central al Garii Baile Herculane, acoperit de o cupola cu tigle multicolore dispuse in figuri geometrice, este decorat pe interior cu fresce reprezentand elemente din mitologia romana. Decorul interior este completat de un orologiu, realizat de Paul Garnier, si de cateva corpuri de iluminat frumos lucrate. Pe peron, alaturi de un interesant ceas de perete, tot marca Paul Garnier, atrag atentia colonadele, acoperite de liane, dispuse paralel cu sinele, de care atarna ghivece cu flori. De-a lungul vremii pragul Garii din Herculane a fost trecut de personalitati de marca dintre care ii amintim pe Franz Iosif, imparateasa Sissi, Alexandru I al Serbiei si Carol I al Romaniei.

Inainte de a deveni gara, constructia reprezenta casa de vanatoare a imparatului Franz Iosif al Austriei (1830-1916). Cladirea impresioneaza ca obiectiv turistic printr-o maiestuoasa cupola, sprijinita de doua coloane, ce se gaseste in corpul central al cladirii. Cupola este decorata cu picturi ale unor personaje mitologice dintre care iese in evidenta legendarul erou Hercules.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Ghergut Paul
    2012-04-02
    14:29:43

    am avut acazia sa petrec un concediu la Baile Herculane si desigur am trecut si prin gara foarte frumoasa,sincer ,mi-a placut,am fost de doua ori in B.H.,am fost la izvorul termal din padure ,se mai numeste ,sapte izvoare,frumos ce mai .

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>