Gradina Botanica Anastasie Fatu

gradina botanica iasi obiective turistice diverse obiective turistice judetul iasi

 

Gradina Botanica Anastasie Fatu - Iasi

In Iasi, pe Dealul Copou, se gaseste cea mai veche gradina botanica din Romania: Gradina Botanica Anastasie Fatu. Infiintata inca din anul 1856, de medicul al carui nume il poarta, aceasta reprezinta de asemenea una dintre cele mai cunoscute atractii ale orasului.

Album foto Gradina Botanica “Anastasie Fatu”

Harta zonala Gradina Botanica “Anastasie Fatu” – Iasi

Descriere Gradina Botanica “Anastasie Fatu”

In prezent, Gradina Botanica Anastasie Fatu se intinde pe o suprafata de 5 hectare, de-a lungul acestora dezvoltandu-se in jur de 2000 de specii de plante. De asemenea, tot aici se gaseste un complex format din 12 sere, in fiecare dintre acestea fiind reprezentat cate un sector din vegetatia intregii lumi. Sunt crescute aici plante mediteraneene, tropicale, subtropicale si diverse flori ornamentale. Dintre acestea, cele mai vizitate si apreciate sunt organizate in lunile februarie si octombrie. Dintre toate sectoarele gradinii botanice, cel dedicat florei si vegetatiei Romaniei este cel mai intins, fiind desfasurat pe o suprafata de 25 hectare si ilustrand etajele de vegetatie existente in spatiul romanesc. Pe langa acest sector, gradina botanica mai detine si o sectie deondrologica, in care se gasesc doua izvoare de apa minerala. Alte sectii ale gradinii botanice sunt dedicate florei globului, biologiei, plantelor utilitare si silvosteptei regiunii Moldovei. Cea mai incantatoare zona din intreaga gradina este considerata Sectia Rozarium, intinsa pe 1,7 hectare, in care cresc mai mult de 600 de tipuri de trandafiri. Astfel, datorita tuturor speciilor diverse de roze crescute aici, printre care se numara si soiuri unice, Romania a fost recunoscuta de catre The World Federation of Rose Societies.

In Iasi se gasesc de asemenea si alte puncte de interes pentru toti cei care doresc sa il viziteze. Printre acestea se numara Biserica Sfantul Nicolae Domnesc (cea mai veche cladire sfanta din oras), Manastirea Golia, Catedrala Mitropolitana, Manastirea Galata, Biserica Sfintii Atanasie si Chiril, Manastirea Cetatuia, Manastirea Frumoasa, Sinagoga Mare, inclusa pe lista monumentelor istorice si considerata cel mai vechi lacas de cult evreiesc pastrat pe teritoriul Romaniei, Palatul Culturii (o cladire emblematica a orasului), Casa Memoriala Mihail SadoveanuCasa Memoriala George Toparceanu, Casa Memoriala Mihai Codreanu, Casa Memoriala Otilia Cazimir, Muzeul Unirii, Biblioteca Universitara Mihai Eminescu sau Primaria Iasiului, cu sediul intr-un fost palat: Palatul Roznovanu.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>