Gradina Zoologica – Calarasi

gradina zoologica gradini zoologice obiective turistice judetul calarasi

 

Gradina Zoologica Calarasi

Gradina Zoologica din Calarasi se numara printre cele mai mari gradini zoologice din intregul spatiu romanesc. Aici, in Parcul Dumbrava, se pot admira unele dintre cele mai diverse specii de vietuitoare apartinand atat faunei autohtone, cat si celei straine.

Album foto Gradina Zoologica Calarasi

Harta zonala Gradina Zoologica Calarasi

Descriere Gradina Zoologica Calarasi

Istoria acestei gradini zoologice a inceput in anul 1980 cand inginerul zootehnist, Gheorghe Tatavura, sprijinit de autoritatile judetene, a adus aici cateva pasari, specii de mamifere salbatice si domestice ce se aflau sub proprietatea sa personala. In prezent, locatia se afla sub administrarea fiului lui Gheorghe Tatavura, Cristian, ce i-a calcat pe urme tatalui sau.

La scurt timp de la inaugurarea gradinii zoologice, in anul 1985, o inundatie provocata de spargerea unui dig nefinalizat a provocat mari daune, numai o parte dintre animale putand fi salvate. Cu timpul, speciile de aici au cunoscut o crestere rapida, gradina zoologica din Parcul Dumbrava devenind una dintre cele mai mari atat ca suprafata, cat si ca numarul de animale adapostit. Prin diverse schimburi realizate prin anii 1990 intre aceasta si alte gradini zoologice de peste hotare, au ajuns sa traiasca aici animale unice in Romania.

In prezent, Gradina Zoologica din Calarasi este singura in care se reproduc specii de animale precum jaguarul, tigrul siberian sau strutul Emu. De altfel, de aici sunt transportate diverse specii in celelalte gradini zoologice din tara. Foarte multi tigrii apartinand celor 60 de exemplare care se gasesc aici au ajuns sa fie dresati si sa participe la spectacolele Circului Globus. Printre speciile unicate in spatiul romanesc existente aici se numara hipopotamul si ursii grizzly. Aquaterrarium din Gradina Zoologica, cea mai recent amenajata constructie de aici, gazduieste si ea colectii de pesti, reptile si serpi. Toate acestea, precum si lei, leoparzi, lame, capre negre, ponei, pauni, fazani, pupeze, pasari rapitoare, ratoni, porcusori de Guineea, chinchila sau diverse reptile, se pot admira in fiecare zi a saptamanii, incepand cu ora 08:00 pana la ora 16:00.

Alte atractii turistice ale Calarasiului ce pot fi vizitate sunt Muzeul Dunarii de Jos sau Parcul Municipal, unde se gaseste singura statuie inchinata regelui dac Burebista. In imprejurimi pot fi vizitate de asemenea Ostroavele Dunarii si plajele formate aici sau Insula Pacuiul lui Soare, unde se gasesc ruinele fostei Cetati Vicina.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. PULAINTINE
    2015-03-31
    17:31:38

    MINUNAT, E EXCEPTIONAL, IMI PLAC RATELE SALBATICE SI HIPOPOTAMU. VA RECOMAND !!!!!!!!!!! LOC DE LOC GRADINA DE GRADINA SI URSI DE 7 STELE.

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>