Hanul Trei Sarmale

han hanuri iasi obiective turistice judetul iasi restaurant restaurante

 

Hanul Trei Sarmale

Hanul Trei Sarmale este un vestit han turistic din municipiul Iasi, aflat de-a lungul Soselei Bucium. Denumirea hanului provine de la faptul ca trecatorii intrati in han erau serviti cu trei sarmale. Erau servite aici bucate alese si vinuri din Podgoria Bucium, dar si din alte podgorii.

Album foto Hanul Trei Sarmale

Harta zonala Hanul Trei Sarmale

Descriere Hanul Trei Sarmale
Departe de centrul orasului, aproape de renumitul popas “Plopii fara sot”, la iesirea din Iasi, prin Bucium, e localizat Hanul Trei Sarmale, han ce dateaza din sec 17., de pe vremea cand marele poet Eminescu isi petrecea serile de vara aici.
Cladirea respecta arhitectura traditionala, iar interiorul e amenajat in stil rustic, taranesc, cu pretioase tesaturi, stergare si fete de masa moldovenesti (“masaie”), precum si un tabloul portret al lui Eminescu. Locul in sine pare sa poarte patima timpului.
Parterul hanului se constituie dintr-o braserie cu 60 de locuri, iar la etaj mai e un alt salon unde orchestra intretine atmosfera cu muzica moldoveneasca. Salonul se continua cu o terasa cu stuf, amenajata cu exponate specifice taranesti. Crama adaposteste renumitele vinuri de Bucium din colectia 1968-2000.
Restaurantul are un aer de Iasi vechi, fiind un loc foarte vizitat de turisti. In lipsa orchestrei se asculta muzica usoara, folk.
Mancarea delicioasa, traditional romaneasca prezentata creativ te va face sa te intorci si a doua oara iar sarmalutele in foi de varza sunt pe masura asteptarilor.
Ospatarii sunt imbracati in costume taranesti si te trateaza din pacate in functie de statutul social, de renume sau dupa felul in care esti imbracat. Turistii in schimb au mai mare noroc de ospitalitate si chelneri amabili si serviabili. Probabil intrevad un bacsis mai mare de la strainii care le calca locul…
Preturile sunt destul de mari, ca pentru turistii care vin des aici dar se merita pentru o masa traditionala cu aroma de Iasi vechi.
Turistii care vor sa intre in contact cu viata de la tara, portul traditional romanesc, bucatele moldovenesti vor intalni toate acestea aici.

Contact
Telefon: 0232.23.72.55
Program: Luni – Duminica 09.00 – 02.00


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. daniela
  2013-05-28
  10:36:49

  De cand e acest articol? Hanul Trei sarmale este inchis de multi ani. E pacat, pentru era un brand al Iasului. Dar se pare ca interesele personale primeaza.

   
 2. Elena
  2010-09-29
  07:22:59

  este cam inchis :)

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>