Hotel Alexandros – Busteni Locatie clasificata la 3 stele

3 stele cazare busteni cazare hotel cazare hotel 3 stele cazare in muntenia cazare judetul prahova cazare valea prahovei hotel in busteni hotel pe valea prahovei

 

Hotel Alexandros - Busteni

Amplasat intr-un cadru deosebit, avand o pozitie privilegiata in centrul statiunii Busteni, hotelul Alexandros, cu arhitectura sa deosebita, este unul dintre cele mai elegante si rafinate hoteluri de pe Valea Superiara a Prahovei.
Vegheat permanent de “Crucea de pe Caraiman”, Hotelul “Alexandros”, adauga excelentelor conditii de recreere si facilitati moderne pentru organizarea conferintelor, simpozioanelor, intalnirilor jubiliare, expozitii sau orice manifestari cultural-stiintifice standarde ridicate de calitate.

Capacitate de cazare:
42
4

Album foto Hotel Alexandros – Busteni

Facilitati cazare Hotel Alexandros – Busteni


Harta zonala Hotel Alexandros – Busteni

Descriere Hotel Alexandros – Busteni
Hotelul dispune de 46 de camere renovate si modernizate dupa standarde internationale,avand 96 locuri de cazare in urmatoarea structura:
– 23 camere duble de 3 stele
– 3 apartamente cu un dormitor
– 1 apartament cu trei dormitoare
– 19 camere duble de 2 stele
Toate camerele sunt dotate cu : aparate T.V. color (program prin cablu), telefoane moderne, ferestre antifonice, mini-bar.

Restaurant
Restaurantul classic de categoria I cu 140 locuri, va propune intr-o ambianta selecta, meniuri din bucataria internationala si traditionala romaneasca, pentru cele mai exigente gusturi.

Crama(16 locuri), excelent amenajata, va asteapta cu produse specifice, “ca la mama acasa”.

Complexul mai dispune de : bar de zi, discoteca “Blue Dreams” (80 locuri), terenuri de sport multifunctionale cu gazon sintetic si iluminat in nocturna.

Agrement
Posibilitatile de agrement din zona sunt diverse, incepand cu terenul de tenis din incinta complexului, dotat cu noctuna, continuand cu facilitatile create de telecabinele Busteni-Babele si Busteni-Pestera care ofera sansa organizarii unor excursii de zi pe valea superioara a Ialomitei.
Pentru sezonul de iarna, partiile de schi din Busteni, Azuga, Predeal si Sinaia ofera incepatorilor sau avansatilor conditii optime pentru practicarea sporturilor de iarna.
Pentru o seara deosebita, va stau la dispozitie restaurantul, barul nostru si discoteca de 80 de locuri.
Datorita amplasarii geografice (in centrul vaii superioare a Prahovei), statiunea Busteni este locatia optima pentru practicarea sporturilor de iarna, turistii putand opta pentru partiile de schi din Busteni, Sinaia, Azuga, Predeal.
Incepand cu sezonul de iarna 2004/2005, la Busteni a fost inaugurata partia Kalinderu cu o lungime de 1500 m, inclinatie medie de 37% si latime de 40m…

Atractii turistice
Hotelul Alexandros, datorita pozitiei sale poate fi pnctul de plecare catre unele dintre cele mai interesante si pitoresti trasee si obiective turistice.
Aveti posibilitatea de a vedea:
:: castelul Bran, resedinta temporara a lui Vlad Tepes (Dracula), situat in minunata tara a Barsei
:: castelul Peles, din Sinaia, resedinta de vacanta a Casei Regale
:: celebrul “Sfinx“, varful din Bucegi
Tratate vechi tibetane, scrise inaintea erei noastre, consemneaza ca Varful Bucura, care se afla la circa 300 m de Varful Omu, este unul dintre polii energetici ai Pamantului.
O atractie a zonei o constituie obiectivele turistice care pot fi vizitate ca:
Telecabina Busteni-Babele – cu o lungime de 4350 m, diferenta de nivel de 1235 m si capacitate de 25 persoane. Aceasta face legatura dintre oras si munte in numai 15 minute.
Ajunsi la Babele puteti admira atat creatiile naturii (Babele, Sfinxul) cat si pe cele realizate de mana omului, parcurgand diverse trasee turistice.
Crucea Eroilor Neamului – situata in saua masivului Caraiman, la altitudinea de 2291m, a fost construita in anul 1927 pentru a cinsti memoria eroilor neamului cazuti in prima conflagratie mondiala.
Crucea a fost inaltata prin hotararea Reginei Maria si a Regelui Ferdinand.
Elementele monumentului sunt construite in multiplu de 7. Partea metalica are 28 m(fiind cea mai inalta constructie din lume, de acest fel, la aceasta altitudine).
Pe timpul noptii crucea este iluminata…
De la Babele se poate cobori la “Pestera Ialomicioara”(atat cu telecabina cat si pe jos, urmand traseul marcat)- o capodopera naturala, slefuita si amenajata prin grija autoritatilor monahale.
Manastirea “Caraiman”– Busteni, construita pe un platou superb la marginea padurilor de sub Caraiman, prin efortul Parintelui Gherontie Puiu.
Este un obiectiv cu un har deosebit.
Muzeul Memorial “Cezar Petrescu”, amplasat in Busteni, imobil construit in anul 1931 in stil brancovenesc unde a locuit in fiecare vara pana in 1960 scriitorul Cezar Petrescu.
Alte puncte de atractie din zona:
Castelul Peles din Sinaia, ai carui ctitori au fost Regele Carol si Regina Elisabeta. Lucrarile au durat 10 ani(1873-1883). Castelul a fost construit pentru a fi resedinta de odihna a familiei regale. Dupa moartea Regelui Carol, prin testamentul acestuia, castelul a fost cedat statului Roman, cu destinatia –muzeu.
Castelul Pelisor, construit in perioada 1899-1902 tot din initiativa Regelui Carol si a Reginei Elisabeta, a fost resedinta regilor Ferdinand, Carol al –II- lea si Mihai pana in anul 1947, cand a fost natioanlizat.Din 1990 este muzeu.
Castelul Martha Bibescu ctitorit de Printul George Valentin Bibescu si sotia sa, Martha Bibescu.Construit in 1934, in orasul Comarnic, cartierul Posada, ca resedinta de odihna a familiei. In anul 1948 a fost nationalizat si a avut mai multe destinatii. In prezent este Centru de Restaurare a Patrimoniului Artistic, iar din 1992, intr-un corp nou, functioneaza Muzeul Cinegetic, singurul de acest fel din tara.
Manastirea Sinaia, ctitorita de spatarul Mihai Cantacuzino si sotia sa a fost ridicata in 1695.Muzeul manastirii contine icoane si manuscrise vechi ce dateaza din secolul al XV-lea.
Alte puncte de atractie in apropiere:Muzeul Nicolae Grigorescu si Castelul Iulia Hasdeu, in Campina, Casa Memoriala George Enescu, in Sinaia,Castelul Bran, Manastirea Suzana(in apropiere de Cheia).

Despre orasul Busteni
Busteni, supranumit “Paradisul alpinistilor” este asezat la poalele muntilor Bucegi, leaganul drumetiei si alpinismului in Carpatii Romaniei.
Spre ei se indreapta in orice anotimp cei mai multi iubitori ai muntelui care pot alege dintre cele 44 de trasee situate atat in muntii Bucegi, cat si in Leaota, Garbova, Piatra Mare si muntii Barsei.
Locurile fermecatoare, dar semete, poteci trecand peste trepte si praguri glaciare, prin grohotisuri si jnepenisuri, popasuri in poieni mirifice sunt rasplata binemeritata a drumetiilor.
Telecabina Busteni-Babele faciliteaza ascensiunea pana la cabana Babele. In imediata apropiere a cabanei se afla megalitii din Bucegi, considerati a fi, de catre oamenii de stiinta, creatii ale unei civilizatii stravechi. Aceste locuri sunt incarcate cu o energie deosebita.
Tratate vechi tibetane, scrise inaintea erei noastre, consemneaza ca Varful Bucura, care se afla la circa 300 m de Varful Omu, este unul dintre polii energetici ai Pamantului.
Datorita amplasarii geografice (in centrul vaii superioare a Prahovei), statiunea Busteni este locatia optima pentru practicarea sporturilor de iarna, turistii putand opta pentru partiile de schi din Busteni, Sinaia, Azuga, Predeal.

Contact
Telefon: 0244.320.138, 0244.321.741
Fax: 0244.320.056


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>