Hotel Claris – Valiug Crivaia Locatie clasificata la 2 stele

2 stele cazare hotel cazare hotel 2 stele cazare in banat cazare judetul caras severin cazare valiug crivaia hotel in valiug crivaia

 

Zona Valiug – Crivaia a muntilor Semenic este renumita in Banat pentru frumusetea locurilor, prospetimea aerului si ospitalitatea gazdelor.

Asezat la o altitudine de 700m in statiunea Crivaia, la circa 300m de malul lacului Gozna, cunoscut de turisti ca lacul Valiug dupa numele satului de munte din apropiere, Hotelul Claris va ofera o posibilitate moderna de a va petrece vacanta intr-o zona pana nu demult destinata drumetiilor montane si amatorilor de calatorie cu cortul.

Capacitate de cazare:
22
9

Album foto Hotel Claris – Valiug Crivaia

Facilitati cazare Hotel Claris – Valiug Crivaia


Harta zonala Hotel Claris – Valiug Crivaia

Descriere Hotel Claris – Valiug Crivaia
Hotel Claris apare ca o oaza de liniste, fiind protejat parca de padurile impunatoare ce inconjoara locatia. Datorita acestui cadru mirific, ne simtim obligati sa subliniem frumusetile zonei si sa va oferim informatii importante si prezentate obiectiv.

Asezat la o altitudine de 700m in statiunea Crivaia, la circa 300m de malul lacului Gozna, cunoscut de turisti ca lacul Valiug dupa numele satului de munte din apropiere, Hotelul Claris va ofera o posibilitate moderna de a va petrece vacanta intr-o zona pana nu demult destinata drumetiilor montane si amatorilor de calatorie cu cortul.

Claris este un hotel de doar doua stele, dar un sejur aici va ofera mult mai mult. El este situat intr-o zona cu liniste deplina, pe o panta insorita a vaii Barzavei, la o altitudine de cca 700m, intr-o zona inconjurata de sute de hectare de padure. Ca urmare, concentratia de ozon din aer are o valoare record in tara noastra si chiar in Europa. Hotelul este unul dintre popasurile favorite ale amatorilor de motociclism offroad. Circuitele EnduRomania au avut ca punct de plecare in primele editii locatii din Muntii Semenic.

Camere
Va asteptam cu 80 de locuri in camere cu 2, 3 si 4 paturi. Majoritatea camerelor au balcon/terasa. Toate camerele dispun de TV satelit, baie proprie cu apa calda de la centrala hotelului. Pentru servirea mesei exista un restaurant cu cca 160 de locuri la mese, dar oaspetii nostri prefera adesea sa serveasca pranzul sau cina pe una din cele doua terase. La parter exista un club dotat pentru jocuri recreative (tenis de masa, sah, table etc).

Pe terasa exterioara este amenajat un loc de joaca pentru copii cu hutule si tobogane. La Claris se pot organiza nunti, botezuri, simpozioane si intalniri de afaceri, hotelul dispunand de o sala de conferinte de 40 de locuri dotata cu videoproiector, flipchart si DVD. Este disponibila gratuit conexiune wireless la Internet, iar in incinta hotelului exista o expozitie permanenta a renumitului sculptor Dusan Basista. In fata hotelului este amenajata o parcare iar zona se afla in aria de acoperire a retelelor Vodafone, Orange si Zapp.

Zona turistica Valiug – Crivaia
La poalele Muntilor Semenic, la o altitudine de 535 m, se afla o regiune minunata in centrul careia se gaseste statiunea Valiug. Aceasta s-a format in valea larga a Barzavei, fiind inconjurata de dealuri cu paduri de brazi si de molizi. Se intinde de-a lungul raului Barzava incepand de la asezarile din Crainicel pana la zona finala a partii numite Hartu, la locurile unde se bifurca drumurile la dreapta spre barajul Gozna si la stanga spre Garana.

Crivaia face parte din zona Muntilor Semenic alcatuita de triunghiul format de lacurile de acumulare Trei Ape, Gozna si Secu, care impreuna cu statiunea Semenic atrage turisti atat iarna, cat si vara. Vara padurile si lacurile sunt atractiile, iar iarna partiile de pe Semenic.

Semenicul este mandria muntilor din Banat si zona preferata de vacanta a banatenilor. Intr-o regiune pitoreasca admirabila, la o departare de aproximativ 25 km spre SE de Resita, se afla linistita statiune climaterica Valiug.
Cele doua lacuri de acumulare Breazova (Valiug) si Gozna de la poalele Semenicului, precum si imprejurimile acestora formeaza una dintre cele mai frumoase zone turistice ale judetului Caras-Severin si ale tarii noastre, impresionanta prin caracteristicile reliefului montan si vegetatia bogata. In amonte de satul Valiug s-a construit intre anii 1947 si 1953 lacul Gozna, lung de peste 3 km, ocupand o suprafata de 60 ha, cu o capacitate de 10 milioane mc de apa, cel care a avut o contributie considerabila la dezvoltarea turismului de aici.
Pe toata perioada verii lacul Gozna (altitudine 600m) isi asteapta amatorii de inot, si pescuit. Sunt amenajate in acest scop pontoane pentru acces usor in apa, chiar si pentru copii. Se pot inchiria barci, hidrobiciclete, windsurf. Pentru amatorii de apa mai rece, va recomandam lacul Trei Ape, situat la o altitudine ce cca 900m. Se pot face drumetii la Vila Klaus, mergand in susul raului Barzava, si mai departe, la pastravaria din amonte.

O destinatie favorita a iubitorilor naturii este Pestera Comarnic. Aceasta este cea mai lunga pestera din Muntii Banatului, 4,4km. Este declarata monument al naturii pentru adevaratele minuni subpamantene. Salile sale, de dimensiuni uriase, sunt legate printr-o vasta retea de galerii, dispuse pe doua nivele.

Acces
Cu autoturismul, pe drum judetean, prin Resita din directia Timisoara sau prin Slatina Timis – Garana dinspre Drobeta Tr. Severin.
Daca veniti prin Resita, in centrul satului Valiug o luati la dreapta, in directia semnalizata cu indicatoare Trei Ape / Semenic. Apoi, la iesirea din sat o luati la dreapta, catre lac si mergeti pe drumul asfaltat care urmeaza linia lacului. Tineti drumul tot inainte si dupa coada lacului urcati inca cateva sute de metri pe versantul stang al vaii. Urmariti permanent indicatoarele Hotel Claris.
Distante utile: Resita – Valiug: 25 km; Timisoara – Resita – Valiug: 135 km; Lugoj – Resita – Valiug: 70 km; Caransebes – Resita – Valiug: 75 km

Facilitati cazare: transport auto, masa de ping-pong, internet wireless, discoteca, schimb valutar, parcare, gradina/curte, teren de sport, room service, terasa, plata cu cardul, foisor in curte, gratar/barbeque, sala de mese, livada, loc amenajat de joaca, bar, restaurant, sala de conferinte, tichete de vacanta

Facilitati camere: camere cu balcon, incalzire centrala, baie in camera, camera cu TV

Contact
Telefon: 0745.999.339
Fax: 0255.220.680


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>