Insula Ovidiu – Lacul Siutghiol

complex turistic insula insule lacul siutghiol mamaia obiective turistice judetul constanta

 

Insula Ovidiu

Numeroase legende au fost construite in jurul Insulei Ovidiu, insula creata de natura in urma cu mii de ani. Localizata pe Lacul Siutghiol, la 5 km de Statiunea Mamaia si la 500 de metri distanta de Orasul Ovidiu, insula a fost transformata intr-un loc inedit, ideal pentru relaxare. Acesta este unicul obiectiv romanesc realizat pe o insula.

Album foto  Insula Ovidiu

Harta zonala Insula Ovidiu – Constanta

Descriere Insula Ovidiu

Insula Ovidiu este o importanta atractie pentru litoralul romanesc. Punctul de turism ofera servicii de o calitate remarcabila, de la sortimentele de vin, pana la bucataria traditionala romaneasca. Complexul pune la dispozitie 20 de locuri de cazare in casutele special amenajate pentru turistii dornici sa scape din agitatia cotidiana. De asemenea, Insula Ovidiu ofera facilitati precum o terasa realizata in stil rustic si o gradina de vara cu capacitatea de 500 de locuri. Alimentarea cu energie electrica si apa potabila se face prin intermediul Orasului Ovidiu, iar bucataria este alimentata cu materiale provenite chiar de pe teritoriul acesteia.

In trecut, insula era locuita de pescarii care isi duceau viata aici, avand adaposturi, dar si de gradinarii care profitau de calitatea superioara a solului. In momentul in care s-a descoperit potentialul turistic al zonei, s-a hotarat exploatarea acesteia in acest sens, avand aceeiasi intrebuintare si in prezent.

Calea de acces spre Insula Ovidiu se face prin vaporasul ce porneste din zona Cazino, insa, pana sa ajungeti la compexul turistic va puteti bucura de o linistita plimbare pe lac.

Potrivit legendei, obiectivul si-a mostenit numele de la poetul Ovidiul Publius Naso, despre care se crede ca se retragea aici pentru a scrie. Nu exista nicio dovada care sa ateste acest lucru, insa legenda a ramas in picioare pana in zilele noastre.

Turistii care acceseaza complexul turistic Insula Ovidiu nu trebuie sa rateze alte obiective specifice zonei, aflate aici, precum Muzeul Marinei, Acvariul, Delfinariul sau Planetariul din Constanta.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>