Lacul Bolboci – Barajul Bolboci

barajul bolboci lacuri lacuri din muntenia muntii bucegi

 

Lacul Bolboci

Supranumit pe buna dreptate si “Marea din Bucegi“, Lacul Bolboci se numara printre cele mai spectaculoase atractii naturale din intreaga zona a Muntilor Bucegi. Aceasta intindere de apa, inconjurata de peisaje pitoresti, dominate de masive muntoase, foarte bine impadurite, s-a format in spatele unui baraj situat la cea mai mare altitudine din tara, 1438 metri.

Album foto Lacul Bolboci – Barajul Bolboci

Harta zonala Lacul Bolboci – Barajul Bolboci

Descriere Lacul Bolboci – Barajul Bolboci

Lacul Bolboci este situat in aria geografica protejata a Parcului Natural Bucegi, la numai 8 km de Sinaia si in jur de 10 km de Pestera Ialomitei, fiind format pe cursul Raului Ialomita. Desi este un lac artificial, implicarea antropica nu a adus nici cea mai mica dauna acestui minunat colt de natura. Amplasata chiar in inima muntilor, aceasta intindere de apa incanta ochii turistilor, reprezentand un loc deosebit, un spatiu in care frumusetea si puritatea naturii nu au fost deloc stirbite de influenta umana. Fie ca este privit de sus, de pe culmile inalte ale Bucegilor, sau doar de la cativa metri distanta, Lacul Bolboci are acelasi farmec specific, indemnandu-te sa evadezi din agitatia cotidiana intr-o oaza de liniste, deconectandu-te de toate problemele si relaxandu-te in voie privind podoabele naturale cu care tara noastra a fost inzestrata.

Sa nu uitam nici de barajul de aici, ridicat in amonte de Cheile Zanoagei, amenajat in scop hidroenergetic, pentru alimentarea cu apa a Orasului Targoviste. Barajul se infatiseaza impunator, masurand aproximativ 55 metri inaltime si adapostind in spatele sau o intindere de apa ce inglobeaza 18 in jur de 18 milioane de metri cubi. Pe malul lacului se gaseste si Cabana Bolboci, ce dispune de aproximativ 60 de locuri de cazare, cu restaurant si terasa exterioara.

Atat cabana, cat si lacul de aici reprezinta un punct de plecare spre celelalte atractii turistice ale acestei zone a Muntilor Bucegi. Sunt marcate numeroase trasee montane ce strabat culmile semete si salbatice, conducandu-i pe turisti catre Lacul Scropoasa, Zona Pestera – Padina, unde poate di vizitata Pestera Ialomicioarei sau catre Cabana Babele. La o distanta foarte mica de lac trece si Drumul Babelor, cunoscut si sub numele de Transbucegi. Acesta a fost recent asfaltat si surprinde, de-a lungul traseului sau, din Sinaia spre Cabana Babele, o mica parte din spectaculozitatea panoramelor naturale ce definesc aceasta zona muntoasa.

Prezentare video Lacul si Barajul Bolboci – Muntii Bucegi


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 11

 
 1. Carcota Ion
  2014-11-04
  23:56:51

  Lucrarile de constructie a barajului Bolboci s-au desfasurat in doua etape,ce le pot numi istorice !
  Lucrarea a fost finalizata la ordinul lui Ceausescu sub supravegherea lui Ion Dinca.
  A fost un test a capacitatii de mobilizare a T.C.H.
  Istoria constrctiei barajului Bolboci e necesar a fi scrisa,cu subiect si predicat !
  Martor ocular I.C.

   
 2. gica
  2012-11-04
  13:08:59

  din sinaia drumu spre tirgoviste si mare atentie la vreo12 km trebuie sa faci undeva la dreapta ...aproape de virf faci in stinga pe drumu forestier si mai mergi vreo10km drum cam nasol pt masini joase

   
 3. gica
  2012-11-04
  13:03:39

  am fost ........frumos rau cui ii place muntele..sa nu uitati foto acasa este mare necaz sa ratezi asemenea peisaje.

   
 4. asya
  2012-09-20
  07:44:25

  pt masina care drum este mai bun?

   
 5. mary
  2012-08-14
  17:52:51

  buna ziua ... e super zona ai ce vizita pestera ,ai lacu ,cazarea e super ok am platit in luna mai 2012 la motelul zanoaga 90 roni camera are baie propie super caldura noaptea in camera curatenie . restaurantul e super ok ..poti manca si mancarea ta de acasa aici jos la restaurant . la cabana bolboci nu este baie in camera ,are baia la comun

   
 6. Cosmin
  2012-08-05
  22:04:22

  Salut, Cu masina se poate ajunge? daca nu. Imi puteti recomnda un traseu mai usor care poate fi facut intr-o zi dus-intors, nu de alta dar nu stiu daca se poate dormi acolo undeva noaptea.

   
 7. mihai drg
  2012-07-23
  19:17:32

  vreau sa ajung la lacul bolboci la acest sfarsit de saptamana,nu am mai fost,cum ajung acolo venind dinspre targoviste,sant indicatoare?,se poate ramane peste noapte?
  multumesc anticipat!!!

   
 8. Ruxii
  2012-07-21
  12:44:14

  Dabiia astept sa merg si eu cu familia sa vad:>

   
 9. radu apostol
  2012-07-17
  11:16:46

  Da. Există mai multe locuri unde poţi pune cortul pe malul lacului Bolboci. La gura de vărsare a râurilor Fârdareşului (Bolboci) sau Mircea. Mai nou se poate ajunge şi pe malul drept al lacului. Dar grijă mare căci toată zona asta, de la Scropoasa până sus pe platou (Piatra Arsă, Babele), este foarte des "bătută" de urs. Nu-i de glumă. Din păcate nu se tem de claxon, sunet de motor, sunt obişnuiţi să se apropie şi să vină după resturile de mâncare (conserve, coji etc) pe care oamenii le lasă în nesimţire. Pe munte există o lege nescrisă ca fiecare să ia cu sine tot gunoiul pe care îl produce şi să-l lase abia ajuns în oraşele mai mari din afara masivului. Pentru binele vostru şi al copiilor voştri. Ah. Cabanierul de la Bolboci şi fiul lui, toată familia lor este super ok şi se vede că sunt cabanieri demult. Nu auzi manele, muzici sau mai ştiu eu ce... Mâncarea super ok şi în jur de 20 lei friptură, cartofi şi salată varză, 8,5 lei ciorbă de burtă, 6 lei ciorba de văcuţă, 4-6 lei o bere.

   
 10. Dan
  2012-07-01
  12:54:38

  Exista loc de campare pe malul lacului Bolboci ?

   
 11. Posta Nicolae
  2010-06-25
  21:12:38

  Lacul Bolboci este un lac ARTIFICIAL construit din anrocamente - piatra provenita din cariera de pe Podul cu Florile - muntele Zanoaga.

  Nu este lac de baraj natural, exemplul clasic de lac de baraj natural este lacul Rosu.

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>