Lacul Bradisor – Valcea

lacuri lacuri din oltenia obiective turistice judetul valcea

 

Lacul Bradisor

Situat pe valea raului Lotru, la 15 Km de Statiunea Voineasa, judetul Valcea, cu o suprafata de 230 ha si un volum de 8,0 mil. m³ de apa, Lacul Bradisor este sursa de alimentare cu apa potabila a locuitorilor din Ramnicu Valcea si a localitatilor invecinatate.

Album foto Lacul Bradisor


Harta zonala Lacul Bradisor – Valcea

Descriere Lacul Bradisor

Aflat la baza Muntilor Capatanii la nord si a Muntilor Lotru la sud, Lacul Bradisor ofera vizitatorilor o priveliste mirifica.

In mijlocul Lacului Bradisor se afla Complexul Piscicol Bradisor, singurul complex din tara care mai are si crescatorii de lostrite, cu care se doreste repopularea apelor de munte, cunscut fiind faptul ca aceasta specie de peste la noi in tara este pe cale de disparitie. Acesta reprezinta motivul principal pentru care „lostrita” a fost declarata „monument al naturii”.

Este unul din lacurile care permite pescuitul, fiind foarte bogat in pastrav, totodata permite practicarea sporturilor caiac canoe si inot.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. ZhaoM.
    2012-05-01
    00:32:33

    Un contrast uimitor, dar este realitate, trebuie să fii în față să simți acea senzație pe care te cuprinde când ți se formează această imagine pe retină.

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>