Lacul Golovita

lacuri lacuri din delta dunarii lacuri din dobrogea obiective turistice judetul tulcea

 

Lacul Golovita

Lacul Golovita este unul dintre numeroasele lacuri din partea nordica a Podisului Dobrogei, din regiunea Delta Dunarii, fiind localizat pe teritoriul Localitatii Jurilovca, din Judetul Tulcea, la o altitudine de 2 metri deasupra nivelului marii.

Album foto Lacul Golovita

Harta zonala Lacul Golovita

Descriere Lacul Golovita

Aceasta intindere de apa face parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, o arie geografica protejata de lege, datorita bogatiilor naturale pe care le adaposteste. La fel ca numeroasele ochiuri de apa din delta, Lacul Golovita se bucura de un cadru natural inedit, dominat de peisajele lacustre specifice acestei regiuni. Turistii care aleg ca destinatie de vacanta aceasta zona, opteaza de obicei pentru traversarea Lacului Golovita, ce margineste Satul Gura Portitei, cunoscut ca o locatie ce se deosebeste de restul destinatiilor turistice de pe litoral prin linistea ce caracterizeaza acest micut sat pescaresc. Cel mai simplu se ajunge aici plecand din Jurilovca, cu vaporasul sau cu alte mijloace de transport similare.

In trecut, pana in jurul anilor 1970, Lacul Golovita comunica printr-o deschizatura existenta aici cu Marea Neagra, care a fost insa inchisa treptat, Golovita transformandu-se intr-o intindere de apa inchisa. In prezent, lacul are un sistem de ecluze, prin care comunica cu Lacul Razim si cu Lacul Sinoe. Peisajele intalnite de-a lungul lacului sunt incantatoare, fiind completate de stufarisurile bogate de papura si pescarusii jucausi de aici. Pe langa frumusetea peisajelor, aceasta locatie mai este apreciata si de cei pasionati de pescuit, care se pot bucura aici din plin de aceasta activitate.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>