Lacul Gura Raului – Barajul Gura Raului

baraj lac de acumulare lacuri obiective turistice judetul sibiu

 

Lacul Gura Raului - Barajul Gura Raului

Lacul Gura Raului este situat pe teritoriul localitatii Gura Raului, la altitudinea de 550 de metri. Este un lac de acumulare ce imbogateste peisajul pitoresc de la poalele Muntilor Cindrel.

Album foto Lacul Gura Raului – Barajul Gura Raului

Harta zonala Lacul Gura Raului – Barajul Gura Raului

Descriere Lacul Gura Raului – Barajul Gura Raului

Lacul se intinde pe o suprafata de 65 de hectare si are multiple utilizari in zona Sibiului. Acesta este utilizat pentru alimentarea cu apa a orasului, dar si pentru regularizarea zonei si producerea de energie electrica.
In anul 1981, in urma realizarii Barajului de la Gura Raului, s-a format Lacul Gura Raului, o frumoasa oglinda verzuie. Barajul atificial are inaltimea de 72 de metri si are ca scop alimentarea localitatilor precum Gura Raului, Sura Mare, Ocna Sibiului si Selimbar. Constructia barajului a ajutat la producerea de energie electrica si la atenuarea viiturilor, avand o lungime de 300 de metri si o inaltime de 73,5 metri. In avalul barajului se poate observa existenta unei microhidrocentrale de 3,8 MW.

Constructia barajului a necesitat un numar mare de resurse. A fost creata o linie de tren pentru transportul materialelor pe cale terestra si un zid pentru transportul aerian al materialelor necesare pentru aceasta masiva constructie.
Zona Gura Raului este un loc ideal pentru relaxare, peisajele fiind de nedescris datorita prezentei lacurilor ce imbogatesc privelistea. Turistii care doresc sa ia ca punct de pornire Lacul Gura Raului pentru parcurgerea traseelor prin peisagistica deosebita, au ocazia sa ajunga la Partia de ski Trecatoarea lupilor, la Cetatea-Biserica saseseasca din Cristian, Garbava sau Slimnic. De asemenea, turistii pot sa parcurga Cheile Cibinului, aflate in amonte de lacul de acumulare. Tot de aici poate fi parcurs traseul spre Varful Cindrel, unde se atinge altitudinea maxima din Muntii Cindrel, altitudinea de 2.244 de metri.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>