Lacul Lesu – Muntii Apuseni

lac de acumulare lacuri lacuri din crisana muntii apuseni

 

Lacul Lesu

Lacul Lesu, aflat in apropiere de localitatea Lesu, pe Valea Iadului din Muntii Apuseni, este un lac de acumulare.

Album foto Lacul Lesu – Muntii Apuseni

Harta zonala Lacul Lesu – Muntii Apuseni


Descriere Lacul Lesu – Muntii Apuseni

Zona de agrement se afla pe Valea Lesului, iar lacul de acumulare este situat pe Valea Iadului, distanta de 20 km de drumul national, aceasta sosea ajungand in Beius, continuand apoi pe drumul forestier ce se indreapta spre Stana de Vale. Astfel s-a realizat si accesul spre Masivul Bihor-Vladeasa.

Lacul de acumulare se intinde pe suprafata de 148 hectare. Volumul de apa a fost format prin ridicarea barajului de pe Valea Iadului, ajungand astazi sa aiba 28,3 milioane m³.

In anul 1973, lacul a inceput sa fie utilizat, apa lacului alimentand hidrocentrala de la Lesu, ce a fost data in folosita patru ani mai tarziu, in 1977.

Pe timpul sezonului de vara, cea mai cunoscuta zona de agrement, Coada Lacului, este transformata in Satul de vacanta – Coada Lacului Lesu.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Zsolt
    2012-06-23
    12:31:47

    Am dori o informatie, daca mai exista campingul de la coada laculuiLesu Ursuliui?Si ne mai interesiesa taxele care trebue platite in camping?Multumim!Zsolt!

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>