Lacul Lumina – Delta Dunarii

lacuri lacuri din delta dunarii

 

Lacul Lumina

Lacul Lumina se numara printre pitorestile ochiuri de apa cuprinse in zona in care Dunarea se varsa in Marea Neagra, fiind situat pe malul drept al Bratului Sulina. Acesta se intinde pe o suprafata de peste 1360 hectare, fiind unul dintre cele mai mari lacuri din intreaga Delta a Dunarii.

Album foto Lacul Lumina

Harta zonala Lacul Lumina

Descriere Lacul Lumina

Lacul Lumina se gaseste la o distanta de aproximativ 40 km de Sulina, iar accesul pana  in acest punct se realizeaza cu barca, de-a lungul Canalului Caraorman. Zona lacului este solicitata in special de catre pasionatii de pescuit, fiind foarte cunoscut faptul ca in apele lacului de aici traiesc numeroase exemplare de stiuci. Pe langa acestea, in Lacul Lumina se mai gasesc si carasi, crapi, salai sau somoni.

Drumul strabatut cu barca pana la lac este incantator, panoramele incantatoare fiind dominate de nuferi alb-galbui si de stufarisuri bogate, printre care se ivesc indraznete razele soarelui. Lacul Lumina poate reprezenta un punct ideal din care se poate porni in mici drumetii prin Delta, in zona gasindu-se pentru doritori si spatii de cazare.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>