Lacul Padureni

lac lacuri obiective turistice diverse obiective turistice judetul covasna

 

Lacul Padureni

Lacul Padureni este cel mai mare lac de acumulare din judetul Covasna si este situat in localitatea Padureni, la extremitatea sudica a Muntilor Bodoc, pe cursul Vaii Padureni.

Album foto Lacul Padureni

Harta zonala Lacul Padureni

Descriere Lacul Padureni

Accesul catre lacul de agrement se face pe DN11 dinspre Brasov, catre localitatea Moacsa, pe drumul spre Sfantu Gheorghe, unde intalnim localitatea Padureni.

Lacul de acumulare Padureni a fost creat in anul 1980, prin diguirea apei paraielor din Muntii Boboc, are o lungime de aproximativ 2 km si este administrat de unul dintre membrii fondatori ai Asociatiei Natura Salbatica.

Lacul este un loc ideal pentru drumetii, plimbare cu barca, practicarea windsurfing-ului, pentru scaldat , plaja, pescuit si dispune de locuri amenanjate pentru montarea corturilor, o tabara pentru copii si case de vacanta.

In Lacul Padureni traiesc specii precum stiuca, crapul, bibanul si carasul.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Catedrala ortodoxa Sfantu Gheorghe, Muntii Bodoc, Statiunea Bodoc, Balta Dracului din Covasna si Cetatea Zanelor.


 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>