Lacul Siutghiol – Constanta

lacul siutghiol lacuri lacuri din dobrogea mamaia obiective turistice judetul constanta

 

Lacul Siutghiol

Lacul Siutghiol, cunoscut si sub denumirile de Ghiolcul Mare sau Lacul Mamaia, se gaseste pe teritoriul judetului Constanta, in imediata apropiere a Plajei Mamaia, reprezentand o atractie turistica importanta a acestei zone.

Album foto Lacul Siutghiol

Harta zonala Lacul Siutghiol – Constanta

Descriere Lacul Siutghiol

Aceasta laguna separata de Marea Neagra printr-o portiune de plaja, se intinde pe o lungime de aproximativ 7 km, latimea maxima atinsa fiind de 2,5 km. Intreaga suprafata a lacului masoara aproape 2000 hectare, servind an de an drept spatiu in care turistii sositi in aceasta regiune a litoralului romanesc practica diverse activitati, precum yachtingul, schiul nautic sau pescuitul.

In apropierea Lacului Siutghiol, pe partea opusa a plajei, se gaseste si Insula Ovidiu. Aceasta se desfasoara pe aproximativ 2 hectare, conferind un aspect si mai placut intregii zone.

Apa lacului este o apa dulce, fiind alimentata de izvoarele de apa dulce aflate pe fundul lacului si in imediata sa apropiere, pe latura de vest. In partea sudica a Lacului Siutghiol se gaseste si Lacul Tabacaria, mult mai mic decat acesta, dar cu aceleasi proprietati.

In zona lacului traiesc numeroase specii de pasari protejate de lege, puse in pericol insa prin toate activitatile de agrement desfasurate aici.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>