Lacul Verde – Sovata

atractii naturale lacuri lacuri din transilvania obiective turistice judetul mures

 

Lacul Verde

Lacul Verde este unul dintre principalele atractii naturale ale Statiunii Sovata, numarandu-se printre lacurile ale caror ape au proprietati benefice asupra organismului.

Album foto Lacul Verde

Harta zonala Lacul Verde

Descriere Lacul Verde

Desi dimensiunile sale sunt reduse, intinzandu-se pe o suprafata de aproximativ 310 metri patrati si inregistrand o adancime maxima de numai 1,8 metri, Lacul Verde are un potential curativ ridicat.

Pe fundul acestui ochi de apa se gaseste un strat de namol mineral salin, de o grosime semnificativa, in a carui compozitie se gasesc sulfatul de fier si calciul, benefice in diversele cure de tratament aplicate in Statiunea Sovata.

Numele lacului nu provine de la culoarea apei, ci de la culoarea verde a copacilor si vegetatiei ce inconjoara lacul, oglindindu-se in apa sa. Lacul Verde, alaturi de Lacul Ursu, Lacul Rosu, Lacul Alunis si Lacul Mierlei, reprezinta o mandrie a Sovatei, in special datorita proprietatilor curative ale apelor si namolului de aici.

Lacul Verde se gaseste in imediata apropiere a Lacului Rosu, foarte aproape gasindu-se si Lacul Ursu, mult mai renumit decat cele doua datorita faptului ca este singurul lac heliotermic din Europa, numarandu-se printre cele mai mari lacuri de acest tip din intreaga lume.

Un efect mai mic de heliotermie il prezinta si Lacul Verde, ce se simte in special vara, atunci cand apa calda de la suprafata nu se amesteca cu apa sarata.

Majoritatea turistilor care sosesc la Sovata, sunt dornici sa descopere frumusetea acestei statiuni de la poalele Muntilor Gurghiului si in special potentialul lacurilor care i-au adus, in timp, renumele de care se bucura in prezent.

In Statiunea Sovata se poate ajunge foarte usor, urmand traseul drumului national DN13 A, un traseu incantator, ce porneste din Miercurea Ciuc si trece prin Odorheiu Secuiesc si prin Statiunea Praid, locatii reprezentative pentru Tinutul Secuiesc.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>