Lacul Vidra – Barajul Vidra

baraj lacuri lacuri din oltenia obiective turistice judetul valcea

 

Lacul Vidra

Lacul Vidra este amplasat pe Raul Lotru, in Cheile Vidra, in vecinatatea Statiunii Vidra si la 30 de km de Statiunea Voineasa, intre Muntii Lotrului, Latoritei si Capatanii, fiind principala amenajare de pe raul Lotru. Lacul Vidra este un lac de acumulare, antropic, fiind fondat in anul 1972. Barajul Vidra este un baraj de anrocamente, fiind etansat cu nucleu de argila.

Album foto Lacul si Barajul Vidra

Harta zonala Lacul si Barajul Vidra

Descriere Lacul si Barajul Vidra

Lac de acumulare fondat in 1972, in apropierea punctului de varsare a Paraului Tunari in Raul Lotru, Lacul Vidra se intinde pe mai mult de 8 km lungime si aproximativ 1,4 km latime si a luat nastere prin constructia Barajului Vidra. Barajul a fost construit in decurs de 7 ani, intre 1966 si 1973, are forma de trapez cu o inaltime de 121 metri. In albia naturala, in aval de baraj, Raul Lotru nu mai curge, el fiind condus printr-o galerie subterana spre Hidrocentrala Ciunget. Prin vechea vale a Lotrului, practic, astazi curge un Lotru nou, format din unirea paraielor ce se scurg de pe versantii muntilor Lotrului si Latoritei.

Lacul Vidra capteaza apele a numeroase rauri si parauri prin intermediul sistemului de aductiuni si captari secundare, dar cu toate astea aproximativ un sfert din debitul regularizat provine din apele Raului Lotru. Sistemul de aductiuni si captari totalizeaza 81 de captari si sunt grupate in 3 ramuri, astfel:

Prezentare video Lacul si Barajul Vidra


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>