Localitatea C.A. Rosetti – Delta Dunarii

delta dunarii localitati localitati turistice obiective turistice judetul tulcea

 

Localitatea C. A.  Rosetti

Localitatea C.A. Rosetti este situata in partea de nord-est a Deltei Dunarii – judetul Tulcea, pe Grindul Letea, la 14 km de Localitatea Periprava si aproximativ 5 km de Localitatea Letea.

Album foto Localitatea C.A. Rosetti

Harta zonala Localitatea C.A. Rosetti – Delta Dunarii

Descriere Localitatea C.A. Rosetti

Intalnim aici o populatie care este formata din romani, rusi lipoveni si ucraineni, care au ca principala activitate, cresterea animalelor, dar, acestia se mai ocupa si cu pescuitul respectiv cu agricultura.

Accesul in localitate se poate face numai pe cale maritima. De altfel, transportul reprezinta o mare problema a localnicilor, care in perioada de iarna traiesc izolati din cauza inghetului.

Turistii pot admira aceste locuri mirifice si pot face trasee turistice cu ambarcatiuni, pot desfasura activitati de pescuit, pot admira Padurea Letea – Rezervatie naturala, Lacul Matita, Lacul Merhei. De asemenea, turistii mai pot vizita bisericile lipovenesti Periprava, Moara de vant C.A. Roseti – construita in anul 1865 la Bestepe, unde a functionat o perioada, si a fost adusa la marginea satului de Stefan Carlan in anul 1947.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>