Localitatea Carcaliu

localitati localitati turistice obiective turistice judetul tulcea

 

Localitatea Carcaliu

Situata in partea vestica a judetului Tulcea, in apropiere de Balta Brailei, intr-o pitoreasca zona de pe cursul Dunarii, cunoscuta sub numele de Lunca Dunarii, Localitatea Carcaliu se numara printre cele mai reprezentative asezari pentru comunitatea de rusi lipoveni din Romania.

Album foto Localitatea Carcaliu

Harta zonala Localitatea Carcaliu

Descriere Localitatea Carcaliu

Localitatea este amplasata foarte aproape de Muntii Macin, la o distanta de aproximativ 10 km de Localitatea Macin si in jur de 25 km de Braila, accesul catre aceasta zona realizandu-se pe drumul national DN22.

Bazele localitatii au fost puse pe la inceputul secolului al XVIII-lea, de catre comunitatea de rusi lipoveni ce s-a instalat aici. La inceputurile sale, localitatea s-a numit Camena, denumire tradusa prin “piatra”, inspirata cel mai probabil de la zona stancoasa in vecinatatea careia s-a dezvoltat asezarea.

Numarandu-se printre cele mai pitoresti localitati de lipoveni, Carcaliu este o asezare de oameni simpli, in mare parte pescari, care se inteleg pe graiul lor specific, desprins din limba rusa. La fel ca majoritatea asezarilor lipovene, Localitatea Carcaliu prezinta o arhitectura specifica, ale carei elemente caracteristice sunt reprezentate de casele asezate, aliniate perfect si foarte viu colorate in exterior. Nu lipsesc nici ornametele specifice si curtile decorate cu gradini intregi de flori, pomi fructiferi sau vita de vie.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 4

 
 1. olaras emilia
  2013-06-19
  12:05:09

  M-am nascut in aceasta comuna,si chiar daca parintii nu mai sunt,de fiecare data cind trec pe acolo si revad locurile natale simt un fior puternic......si imi spun ca sint legaturi puternice intre cer si pamint ,intre cei care sunt si cei care au plecat probabil intr-o lume mai buna,unde nu este suparare si suspin.......Imi iubesc locurile de bastina si felicit pe cei care ne trimit aceste superbe imagini cu Carcaliul nostru drag.

   
 2. Romanul Calator
  2013-06-18
  19:58:12

  Din pacate astea sunt pozele care le avem din localitate, daca doriti sa ne ajutati cu poze ... le publicam cu mare placere ...

   
 3. Sofron Emilia
  2013-06-18
  13:22:16

  Carcaliu este o comuna alcatuita dintr-un singur sat ,are deschidere la Dunare ,este un loc sigur si are o biserica ;Sf. Treime , la care poti veni sa te rogi !

   
 4. Claudia
  2013-06-18
  11:28:21

  Buna!

  Pozele nu sunt dintre cele mai reprezentative, insa multumim de postare! :)

  Aici puteti gasi mult mai multe imagini din Carcaliu: claudiasofron.wordpress.com/2013/04/25/peisajele-unei-zile-de-primavara-la-tara/

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>