Localitatea Ceatalchioi – Delta Dunarii

delta dunarii localitati localitati turistice obiective turistice judetul tulcea

 

Localitatea Ceatalchioi

Localitatea Ceatalchioi este un sat amplasat in partea de nord a judetului Tulcea in Delta Dunarii si apartine de Comuna Ceatalchioi, satul fiind resedinta de comuna.

Album foto Localitatea Ceatalchioi

Harta zonala Localitatea Ceatalchioi

Descriere Localitatea Ceatalchioi
Documentele istorice de atestare a Localitatii Ceatalchioi, dateaza de pe timpul ocupatiei otomane, pe raza acestei asezari se mentioneaza faptul ca a existat o unitate militara unde in imediata sa vecinatate s-au asezat localnicii acelor vremuri la care ne raportam.

Dupa retragerea ocupatiei otomane, datorita potentialului piscicol foarte variat si ridicat existent pe aceste meleaguri, zona a fost populata in principal de pescari ucrainieni si de crescatori de animale.

Ulterior, in jurul anilor 80 dupa o ampla actiune de indiguire menita sa combata producerea de inundatii, localitatea fiind greu incercata in trecut din acest punct de vedere, s-a trecut la practicarea la scara larga a agriculturii.

Din punct de vedere turistic Localitatea Ceatalchioi incanta cu maretia si unicitatea peisajului a faunei si florei. In acest sens turistii pot face drumetii pe Canalul Sireasa. De asemenea, se pot realiza numeroase partide de pescuit.

In Localitatea Catalchioi se poate ajunge pe apa pe Bratul Chilia sau rutier pe DC – 1 apoi trecere cu bacul pe relatia Tulcea – Tudor Vladimirescu.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>