Localitatea Crisan – Delta Dunarii

delta dunarii localitati localitati turistice obiective turistice judetul tulcea

 

Localitatea Crisan

Localitatea Crisan este amplasata in centrul Deltei Dunarii in judetul Tulcea, pe ambele maluri ale Bratului Sulina, avand o intindere de aproximativ 8 km. Accesul se realizeaza pe Bratul Sulina cu navele de calatori (3 ore) sau cu navele rapide (1 ora). Cel mai apropiat oras este Tulcea situat la aproximativ 49 km. Posibilitatile de cazare in zona sunt numeroase, de la pensiuni, vile pana la hoteluri plutitoare.

Album foto Localitatea Crisan

Harta zonala Localitatea Crisan – Delta Dunarii

Descriere Localitatea Crisan

Se poate supune fara teama de a gresi ca Crisan dispune de un ridicat potential turistic bine reprezentat la nivel local, de altfel, localitatea fiind considerata principal punct de plecare spre celelalte localitati ale Deltei Dunarii. De aici se poate ajunge la cele mai importante locuri ale deltei pe caile de acces spre Caraorman, Lacul Rosu si Lacul Puiu, la sud, iar la nord, pe malul dintre bratele Dunarii Vechi, spre Mila 23 si Padurea Letea. Un mare atu din acest punct de vedere si totodata o explicatie logica a dezvoltarii Localitati Crisan il reprezinta pozitia strategica pe aici trecand majoritatea navelor maritime.

In concordanta si intr-o perfecta simbioza cu cele mentionate mai sus, putem aprecia aici peisajele si fauna care le confera acestora elementele de unicitate, specifice acestei zone.

Locuitorii au ca si activitati principale: piscicultura si zootehnia foarte bine reprezentate aici, ca urmare a existentei unui fond piscol si a faunei foarte bogate si variate.

Ca si puncte principale de atractie turistica mentionam: Monumentul comemorativ ridicat in amintirea inaugurarii Canalului Sulina; Punct de plecare catre canalele si lacurile Deltei Dunarii.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>