Localitatea Maliuc – Delta Dunarii

delta dunarii localitati localitati turistice obiective turistice judetul tulcea

 

Localitatea Maliuc

Localitatea Maliuc parte integranta a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii – Judetul Tulcea, este amplasata in extremitatea estica a ostrovului, pe Bratul Sulina, la aproximativ 30 km de Orasul Tulcea si la o distanta rezonabila de satul pescaresc lipovean Mila 23.

Album foto Localitatea Maliuc

Harta zonala Localitatea Maliuc – Delta Dunarii

Descriere Localitatea Maliuc

Daca privim cronologic din trecut aceasta localitate dateaza din anul 1950, autoritatile de la acea vreme au dorit sa infiinteze o colonie avand ca scop defrisarea acelor locuri de stuf, respectiv, asigurarea materiei prime pentru Combinatul de celuloza de la Braila. Sintetizand in timp, s-a dovedit ca aceasta initiativa a fost sortita esecului, statiunea de cercetare a stufului de la Maliuc a fost inchisa.

O populatie in principal nu foarte numeroasa ca si numar, specialisti care au fost deportati pe aceste meleaguri pentru a lucra, au ramas si si-au continuat viata de zi cu zi cu toate vicisitudinile vremurilor respective.

Din aceasta perspectiva, s-a dezvoltat preponderent potentialul turistic al acestor meleaguri, astfel ca, putem spune in momentul de fata ca Localitate Maliuc este unul dintre principalele puncte de atractie turistica ale Deltei Dunarii.

O serie intreaga de trasee turistice mirifice ale Deltei au ca punct de plecare Localitate Maliuc. Evident ca nu poate sa ramana neobservata fauna si flora specifica a Biosferei Delta Dunarii cu toate frumusetile si particularitatile ei, putem spune aproape unice in Europa.

Toata aceasta priveliste poate fi “asezonata” cu practicarea sporturilor de sezon  in special fiind vorba de pescuit si nu numai.

Principalele obiective turistice sunt Lacul Fortuna cu o suprafata de aproximativ 980 ha si Lacul Gorgova cu o suprafata de aproximativ 1400 ha.

Turistii pot ajunge in Localitatea Maliuc pe Dunare, cu o nava rapida care are plecarea din Portul Tulcea, parcurgandu-se pe aceasta cale, aproximativ 15 mile distanta. Se mai poate ajunge si  cu autoturismul din Localitatea Nufaru, situata pe Bratul Sfantu Gheorghe al Dunarii, apoi se traverseaza cu bacul si se parcug cateva mile pana in Localitatea Iliganii de Jos, si de aici se merge pe un drum rural pana la Localitatea Vulturu, de unde se trece iar cu bacu la Maliuc.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>