Localitatea Mesendorf

localitati localitati turistice obiective turistice judetul brasov

 

Mesendorf

Localitatea Mesendorf este o localitate situata in Transilvania, in judetul Brasov, fiind atestata documentar inca din anul 1289. Face parte din comuna Bunesti, impreuna cu Roades, Bunesti, Viscri si Crit.

Album foto Localitatea Mesendorf

Harta zonala Localitatea Mesendorf

Descriere Localitatea Mesendorf

Peisajul minunat este dat de pozitionarea localitatii, intre dealuri pline de fanete, pasuni si paduri din zona Rupea, unde poate fi vizitata Cetatea Rupea, unul din cele mai vechi vestigii arheologice.  Localitatea se afla in apropierea Sighisoarei. Aici intalnim un numar mare de case tipice sasilor care obisnuiau sa locuiasca in aceasta zona. Acum, dupa o lunga perioada de timp, au ramas in urma doar casele parasite, vechi de mai bine de 100 de ani, bisericile fortificate care serveau pe post de adapost si peisajele superbe.

In evul mediu, Mesendorf a apartinut Manastirii Carta. Micul paradis cultural situat la 30 de km de Sighisoara si 95 km de Brasov, poate fi accesat trecand prin Bunesti, unde se intalneste Biserica fortificata Bunesti, urmand apoi indicatorul spre Crit.

Turistii care trec prin localitatea Mesendorf au ocazia sa viziteze obiective turistice recomandate cu caldura. Este o zona plina de cultura, cu o atmosfera de poveste, renumita prin bisericile fortificate ce se gasesc aici. Cei ce trec prin Mesendorf pot vizita Biserica fortificata Mesendorf, un important obiectiv turistic, pastrat in stare aproape perfecta inca din secolul al XIV lea. Pornind de aici, in imprejurimi, se pot vizita Biserica-cetate fortificata Viscri, Biserica fortificata Roades si Biserica fortificata din Crit.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>