Localitatea Moieciu

localitati localitati turistice moieciu obiective turistice judetul brasov sat de vacanta

 

Moieciu

Moieciu este o comuna situata in judetul Brasov, la o distanta de aproximativ 28 de km de Orasul Brasov, pe drumul national ce leaga Brasovul de Campulung si Pitesti, una dintre cele mai vechi cai de comunicatie de pe teritoriul tarii noastre, Culoarul Rucar – Bran. Aceasta localitate s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani ca urmare a practicarii turismului rural in aceasta regiune, fapt datorat in mare parte prezentei Castelului Bran in apropiere.

Album foto Localitatea Moieciu

Harta zonala Localitatea Moieciu

Descriere Localitatea Moieciu

Din punct de vedere geografic, localitatea este pozitionata in Culoarul Rucar – Bran, strajuit pe latura sud – estica de Muntii Bucegi si Muntii Leaota si la vest de Muntii Piatra Craiului. Principalele ocupatii ale locuitorilor din Moieciu sunt reprezentate de agricultura de munte, accentul cazand in principal pe cresterea animalelor si de agroturism care tinde spre a deveni principala activitate economica din intreaga regiune. Zona mai dispune si de numeroase centre de creatie populara si in special de prelucrare artistica a lemnului.

Comuna Moieciu a luat fiinta in anul 1968, fiind in prezent alcatuita din sase sate: Moieciu de Sus, Cheia, Moieciu de Jos, Drumul Carului, Pestera si Magura. In fiecare dintre acestea se regasesc mai multe atractii turistice care au ajutat favorizat cresterea pontentialului turistic al acestei zone, facand-o cunoscuta in toata tara si chiar si in strainatate. Printre acestea pot fi enumerate Pestera Liliecilor din Satul Pestera, inscrisa in zona de protectie a Parcului National Piatra Craiului, Cheile Moieciului, Cheile Gradistei si Cascada La Chisatoare, aflate in apropierea localitatii Moieciu de Jos si care ofera peisaje de neuitat celor pasionati de drumetii si iubitorilor de natura. Partia Zanoaga, aflata la aproximativ 10 minute de Moieciu si preferata de multi turisti pentru dotarile optime de care dispune. Pe o arie geografica nu foarte mare adiacenta se pot mentiona si alte atractii turistice, dintre care amintim de Fundata cea mai inalta localitate din zona, Rasnovul cu imprejurimile sale, acesta oferindu-ne o mare diversitate de obiective turistice: Cetatea Rasnov recunoscut monument istoric ce dateaza inca din Evul Mediu, Biserica Evanghelica Fortificata, Biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae, Cheile Rasnoavei, Pestera Rasnoavei si Pestera Valea Cetatii.

Moieciu de Jos, resedinta acestei comune este una dintre principalele locatii preferate de turistii care isi petrec vacantele in aceasta zona, impresionati fiind de locuitorii foarte primitori si de cadrul rustic, dar mai ales datorita prezentei in zona a Castelului Bran aflat in apropiere.

Nici Moieciu de Sus nu se lasa mai prejos, fiind preferat de vizitatori pentru peisajele incantatoare, preparatele traditionale ale localnicilor, specialisti fara tagada in arta gastronomiei dar si pentru ca este satul care asigura  accesul cel mai bun spre Platoul Bucegi.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>