Localitatea Ostrov

localitati localitati turistice obiective turistice judetul constanta

 

Ostrov

Localitatea Ostrov se numara printre cele mai pitoresti si cunoscute asezari dobrogene. Aceasta se gaseste intr-o frumoasa zona a judetului Constanta, in imediata apropiere a Insulei Pacuiul lui Soare, renumita datorita peisajelor ce reproduc o mica parte din peisajele si vegetatia specifica junglelor, dar mai ales datorita faptului ca in partea sa nordica se gasesc ruinele unei vechi fortificatii medievale bizantine: Cetatea Vicina.

Album foto Localitatea Ostrov

Harta zonala Localitatea Ostrov

Descriere Localitatea Ostrov

Asezata pe malul drept al Dunarii, Localitatea Ostrov se bucura de prezenta unor peisaje ce incanta ochii turistilor. Contrastul intre deal si vale, dintre locurile verzi si inflorite vara si pline de patura omatului iarna face ca aceasta asezare sa fie considerata din ce in ce mai atractiva de vizitatori. Datorita populatiei de 7000 de locuitori pe care ii are aceasta localitate, munca agricola (viticultura, pomicultura, cereale, cresterea animalelor si pastoritul) devine mai usoara atunci cand ei stiu ca fac asta cu un scop si ajuta la dezvoltarea comunei. Dezvoltarea comunei Ostrov din punct de vedere economic se bazeaza pe sectorul agricol, productie vegetala si animala, exploatari silvice si viticultura, comuna dispunand de un potential de 500 de ha de vie nobila si hibrida. De altfel, sunt foarte cunoscute vinurile produse pe Domeniile Ostrov.

Desi Localitatea Ostrov este mai cu seama renumita pentru vinurile fabricate aici, aceasta se pare ca ascunde in sanul sau si un loc pe care putini turisti il cunosc: Pacuiul lui Soare. Peisajele intalnite de-a lungul aceastei intinderi de pamant dintre ape sunt de-a dreptul incantatoare, fiind dominate de o vegetatie bogata si de fasii intinse de nisip fin si rosiatic, ce te indeamna sa le descoperi frumusetea, la pas. Imaginile sunt completate cu succes de prezenta numeroaselor specii de pasari care populeaza zona. Egretele, pelicanii sau cormoranii sunt vietuitoare ce dau culoare acestui tinut. De asemenea, tot aici, se poate vizita una dintre cele mai importante mosteniri arheologice lasate pe meleagurile romanesti de bizantini, Cetatea Vicina.

Prezentare video Localitatea Ostrov


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. florentin
    2016-02-13
    18:54:04

    Super. Am fost si mi-a placut!...Pentru pasionatii de pescuit e un loc minunat. Recomand...

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>