Localitatea Putna

localitati localitati turistice obiective turistice judetul suceava

 

Putna

Localitatea Putna este amplasata in nordul judetului Suceava, intr-o pitoreasca zona geografica, numita Depresiunea Radauti, fiind situata la o distanta de aproximativ 30 km de Radauti si in jur de 65 km de Suceava. La fel ca toate asezarile de pe aceste meleaguri de poveste ale Bucovinei, Localitatea Putna este un loc incarcat de istorie si de traditie, ce merita a fi descoperit.

Album foto Localitatea Putna

Harta zonala Localitatea Putna

Descriere Localitatea Putna

Strajuita de coline semete, foarte bine impadurite, ce ating inaltimi ce ajung pana la 700 – 800 metri, Putna reprezinta un loc incantator, apreciat pentru cadrul natural linistit, dar si pentru obiectivele sale turistice, care, desi nu sunt multe la numar, se bucura de nume rasunatoare in domeniul turismului national.

Localitatea Putna a devenit cunoscuta in primul rand datorita existentei celebrei ctitorii a lui Stefan cel Mare: Manastirea Putna, ridicata de catre domnitorul moldovean intre anii 1466-1469, pentru a-i aminti mereu de biruinta sa asupra turcilor in batalia din anul 1465 de la Chilia. De altfel, localitatea s-a dezvoltat tocmai datorita acestui lacas, care a devenit in timp un adevarat centru de cultura si arta. Aici a luat fiinta si o scoala manastireasca ce a avut un rol important in educarea satenilor si a contribuit in acelasi timp la patrimoniul artistic al localitatii. Pe langa vestita manastire, se mai gaseste la Putna si o veche biserica de lemn, declarata monument istoric, care, conform legendelor locale a fost ridicata in Localitatea Volovat, de catre intemeietorul Moldovei, voievodul maramuresan Dragos, si mutata ulterior pe actualul amplasament, de catre Stefan cel Mare. O atractie care starneste interesul turistilor este si Chilia lui Daniil Sihastrul, aflata la o distanta de numai un kilometru de Manastirea Putna. Sapata intr-o stanca de la marginea Paraului Vitau, chilia ce i-a servit drept adapost pustnicului Daniil, a devenit in timp un adevarat loc de pelerinaj.

Pentru a descoperi mai mult din frumusetea tinuturilor bucovinene, turistii pot vizita si alte locuri reprezentative pentru aceasta regiune, precum: Localitatea Moldovita sau Vatra Moldovitei, sau pot porni intr-un tur al faimoaselor lacasuri de cult pictate din Nordul Moldovei, precum: Manastirea Humor, Manastirea Voronet, Manastirea Probota, Manastirea Sucevita, Manastirea Arbore, Manastirea Moldovita sau Biserica Patrauti.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>