Localitatea Sarichioi

localitati localitati turistice

 

Localitatea Sarichioi

Localitatea Sarichioi se afla in partea estica a Podisului Babadag, pe tarmul nord-vestic al Lacului Razim. De la Tulcea se parcurg 43 km pana aici. Comuna este formata din satele Sarichioi, Enisala, Sabangia, Zebil si Visterna. Denumirea provine din limba turca si inseamna “sat galben”.

Album foto Localitatea Sarichioi

Harta zonala Localitatea Sarichioi – Dobrogea

Descriere Localitatea Sarichioi

Localitatea Sarichioi este situata in judetul Tulcea, Dobrogea, Romania. Populatia acesteia este formata in proportie de 54% din romani si 46% lipoveni. Pe teritoriul localicatii se gasesc doua biserici ortodoxe: Biserica Nasterea Maicii Domnului si Biserica Sf. Vasile cel Mare. Din punct de vedere al populatiei, aceasta este preponderent etnic rusa, Sarichioi avand cei mai multi etnici rusi de pe teritoriul Romaniei, care si in ziua de astazi pastreaza traditiile si portul traditional. In zona satului Enisala (pe limba turca „sat nou”) apartinator comunei Sarichioi s-a aflat o fortareata, construita in a doua jumatate a secolului al XIII-lea fie de genovezi, fie de bizantini in scopul controlarii cailor comerciale din regiune.

Edificiul avea trei turnuri hexagonale, ceea ce i-au determinat pe experti sa presupuna ca maestrii constructori au fost occidentali. Fortareata a fost cucerita in 1388-1389 de otomani, apoi de Tara Romaneasca si a revenit otomanilor in 1416-1417. Cetatea a fost abandonata la sfarsitul secolului al XV-lea. Principalele ocupatii ale locuitorilor acestei comune sunt piscicultura, agricultura si turismul. Localitatea se poate accesa de pe drumul judetean DJ222. Cateva obiective turistice ce pot fi vizitate in zona sunt Lacul Razim si Cetatea Medievala de la Enisala.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>