Localitatea Sfantu Gheorghe – Delta Dunarii

delta dunarii localitati localitati turistice sfantu gheorghe

 

Localitatea Sfantu Gheorghe

Localitatea Sfantu Gheorghe este situata in extremitatea estica a rezervatiei Delta Dunarii, la varsarea Bratului Sfantu Gheorghe al Dunarii in Marea Neagra, la o distanta de 120 km de Tulcea si 38 km de Sulina. Accesul spre localitate este limitat, singura posibilitate de acces fiind pe calea apei, Sfantu Gheorghe este singura localitate din Delta Dunarii unde se pot vedea cu ochiul liber atat Dunarea, cat si Marea Neagra laolalta.

Album foto Localitatea Sfantu Gheorghe

Harta zonala Localitatea Sfantu Gheorghe – Delta Dunarii

Descriere Localitatea Sfantu Gheorghe

Localitatea Sfantu Gheorghe este un vechi si rustic sat de pescari, cu o populatie in jur de 1000 de persoane, sat situat pe cel mai vechi brat al Dunarii – Bratul Sfantu Gheorghe. Turistii aflati in localitate se pot bucura de plimbari pe Dunare, canale si lacuri cu ambarcatiuni specifice zonei cum ar fi caiucul, lotca sau mahuna, ori pot opta pentru salupe sau ambarcatiuni rapide.

Localitatea Sfantu Gheorghe este atestata documentar de prin secolul 14, mentionata ca localitatea San Giorgio, pe harta genovezului Visconti, un mare navigator al vremii. Ocupatia principala a oamenilor din comunitate este pescuitul si mai nou, turismul rural ce s-a dezvoltat puternic in ultimii ani, turism le aduce satenilor surse de venit suplimentare pe perioada verii. Turismul se practica atat in gospodariile localnicilor cat si in pensiuni amenajate. Toate casele localnicilor asigura cazare si masa, aceasta bazindu-se in special pe preparate din peste proaspat, pescuit direct din Dunare si Marea Neagra.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. xulescu
  2012-07-03
  22:54:01

  aici este un loc pentru oameni care au nevoie de ceva liniste sufleteasca sau ceva de genul ,este un loc plictisitor nu ai ce face mare lucru decat sa te duci in rezervatie cu o barca (40 de lei de persoana) nu ai mare lucru de vazut in rezervatie sunt chestii pe care le vezi si in drum spre sfantul gheorghe cu vaporul ,adica stuf..mult stuf..partea cu mancarea e si mai si..localnicii au preturi la o masa de peste mai mari decat in grecia, bulgaria alte locuri mult mai misto...deci o masa care cuprinde ciorba de peste si felul 2 ceva peste prajit sau la cuptor sau ce vrei tu acolo si desert 40 de lei adica felul unu 10 lei si felul 2 ,30 de lei chestie care mi se pare ridicola,cazarea daca vrei la camping casutza costa 50 de lei de noapte daca vrei la cort e mai ieftin mult mai ieftin nu mai stiu cut eu am fost la delfinul , super curat cinema in aer liber (mai baga ceva dupa hbo) dar mancarea e sub ori ce critica mai bine va duceti la delta marina e un restaurant cu preturi decente..sau la gazda daca vreti si costa 100 de lei pe noapte de persoana(cuprinde si mesele de dimineatza pranz si seara) ..asa alt dezavantaj e ca de la debarcader spre locul de cazare e de mers o groaza si cum ai bagaje de carat dupa tine e cam greu dar intradevar vin localnici sa iti duca bagajele cu carutza unde vrei tu (partea frumoasa e ca indiferent de distantza tot 15 lei iti cer ceea ce mi se pare ridicol de mult) asa..ce ar mai fii plaja..plaja este la jumatate de ora de mers pe jos nustiu exact ce distanta e da chiar m-am uitat la ceas sa vad cat fac...dar exista trocarici 3 lei de persoana. aspectul plajei hai sa zic ok pentru ca nu are grija nimeni de plaja aia e ok e fain si unde se varsa dunarea in mare nu zic... dar sincer nu mi se pare un loc asa cum se scria depsre el ,cum ca e un loc de vis si chestii , poate sunt eu mai insensibil sau nu stiu dar parerea mea e ca nu se merita sa te duci acolo e deprimant de plicticos,locul ala e potrivit celor care stau rau cu nervii dar in rest pentru oamenii care nu sufera de nici o afectiune la cap nu e un loc potrivit sa zicem ca merge vizitat odata si gata eu a 2 oara nu mai ma intorc acolo , exista locuri mult mai misto si mai ieftine ...

   
 2. Georgeta Popovici
  2012-03-29
  17:48:23

  Am fost aici si este super! Avem Delta! Suntem deja bogati!

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>